ΧΡΥΣΟΣ: Πτώση “βλέπουν” τα hedge funds

Στην μεγαλύτερη μείωση των στοιχημάτων για αύξηση της τιμής του χρυσού από τον Ιούνιο προχώρησαν τα hedge funds, εν μέσω φημολογίας πως η Fed θα αρχίσει να επιβραδύνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Οι διαχειριστές hedge funds περιόρισαν τις θέσεις long κατά 27% την εβδομάδα που έληξε στις 6 Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία

της Επιτροπής Προθεσμιακών Συναλλαγών ενώ οι θέσεις σε συμβόλαια “short” αυξήθηκαν κατά 26%, μεταδίδει το Bloomberg.

Ο χρυσός εγκλωβίστηκε σε bear market τον Απρίλιο καθώς οι επενδυτές έχασαν την πίστη τους στο ρόλο του μετάλλου ως αποθηκευτικού μέσου αξίας, ενώ ο πλήθωρισμός δεν ανέβασε ταχύτητα λόγω του άνευ προηγουμένου τυπώματος χρήματος από τις κεντρικές τράπεζες.

Από τις αρχές Ιανουαρίου η τιμή του πολύτιμου μετάλλου έχει κάνει βουτιά 20% και οιδεύει προς την πρώτη ετήσια πτώση σε διάστημα 13 ετών.

Εν τω μεταξύ, δεκατέσσερις αναλυτές του Bloombrerg προβλέπουν ότι το πολύτιμο μέταλλο θα διολισθήσει αυτή την εβδομάδα, ενώ εννιά είναι “ταύροι” και επτά ουδέτεροι.

“Αναμένουμε τις πληθωριστικές πιέσεις να παραμείνουν περιορισμένες σε παγκόσμιο επίπεδο, οπότε δεν καιγόμαστε να αγοράσουμε χρυσό” ανέφερε αναλυτής στο Bloomberg.

Νωρίτερα το Bank Wars μετέδιδε:

Ράλι πάνω από τα 1.300 δολάρια/ουγγιά

Οι τιμές του χρυσού κινούνται ανοδικά επί τέταρτη επάλληλη συνεδρίαση και επανακτούν τα 1.300 δολάρια.

Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του χρυσού ενισχύεται 27,9 δολ. ή 2,1% στα 1.340 δολ. ανά ουγκιά στο New York Mercantile Exchange, έχοντας ήδη αποκομίσει κέρδη 1,7 δολ. την περασμένη εβδομάδα.

Ο άργυρος ακολουθεί και το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου κερδίζει 92 σεντς ή 4,5% στα 21,32 δολ. ανά ουγκιά.

Εν τω μεταξύ, την πρώτη αύξηση ενεργητικών από τον Ιούνιο εμφάνισε το μεγαλύτερο ETF χρυσού.

Τα στοιχεία του SPDR Gold Trust Fund, που είναι το μεγαλύτερο ETF χρυσού στον κόσμο, έδειξαν αύξηση ενεργητικών κατά 1,8 τόνους στους 911,13 τόνους. Πρόκειται για την πρώτη άνοδο από τις αρχές Ιουνίου.

Οι αναλυτές αναφέρουν ωστόσο, ότι η άνοδος στα ενεργητικά των ETFs θα πρέπει να διατηρηθεί για μεγαλύτερη χρονική περίοδο ώστε να έχει σημαντική επίδραση στις τιμές του χρυσού.

Keywords
Τυχαία Θέματα