Χρυσός: Νέα άνοδος στα 1.179,80 δολάρια – Ώθηση από την έκθεση της FED

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 14,40 δολ. ή 1,2% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 1.179,80 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Μετά το κλείσιμο της αγοράς, οι τιμές του χρυσού σκαρφάλωσαν ακόμη υψηλότερα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, με το συμβόλαιο Δεκεμβρίου να αγγίζει τα 1.187,70 δολ. λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Fed

(Beige Book) για την αμερικανική οικονομία που έδειξε επιβράδυνση.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ FED

Η αμερικανική οικονομία συνέχισε να επεκτείνεται με μετριοπαθή ρυθμό έως τα τέλη του τρίτου τριμήνου, ωστόσο η δραστηριότητα επιβραδύνθηκε ή και υποχώρησε σε ορισμένες περιοχές, καθώς η ενίσχυση του δολαρίου άσκησε πιέσεις σε ορισμένους εργοδότες, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Fed .

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Beige Book της Fed – μια συλλογή με αναφορές για την οικονομία – ορισμένες περιοχές επικαλούνται το ισχυρό δολάριο ως αιτία για την συγκράτηση της μεταποιητικής δραστηριότητας αλλά και των τουριστικών δαπανών.

“Η μεταποιητική δραστηριότητα κατέγραψε σε γενικές γραμμές πιο αδύναμες επιδόσεις κατά την τελευταία περίοδο αναφοράς, με ορισμένες περιοχές να εμφανίζουν αρνητικές επιπτώσεις από τον τομέα της ενέργειας”, καθώς και από τον ανταγωνισμό από την Κίνα, αναφέρει στην έκθεσή της η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ.

Επίσης, στην ενίσχυση του δολαρίου αποδόθηκε η συγκράτηση των τουριστικών δαπανών στη Νέα Υόρκη, την Μινεάπολη και το Ντάλας

Keywords
Τυχαία Θέματα