ΧΡΥΣΟΣ: Γιατί “ψαλιδίζει” τις προβλέψεις της η Goldman Sachs

Σε υποβάθμιση των προβλέψεών της για τον χρυσό προχωρά η Goldman Sachs, βλέποντας ανάκαμψη στις ΗΠΑ αλλά και ελάχιστες επιπτώσεις από τις εξελίξεις στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, οι αναλυτές της Goldman Sachs βλέπουν ότι το 2013 η μέση τιμή του χρυσού θα διαμορφωθεί

στα 1.545 δολ. ανά ουγγιά έναντι αρχικής εκτίμησης στα 1.610 δολ . ανά ουγγιά. Για το 2014, η πρόβλεψη για τη μέση τιμή χρυσού αναθεωρείται στα 1.350 δολ. ανά ουγγιά έναντι αρχικής εκτίμησης στα 1,490 δολ.

«Παρά την ανάκαμψη της τάσης αποστροφής επενδυτικού κινδύνου στην ευρωζώνη και τα απογοητευτικά οικονομικά μεγέθη στις ΗΠΑ, οι τιμές του χρυσού παραμένουν αμετάβλητες κατά τον τελευταίο μήνα, γεγονός που υποδεικνύει ότι εξανεμίζεται ταχύτατα η προτίμηση προς τον χρυσό» αναφέρουν οι αναλυτές της Goldman Sachs σε έκθεσή τους και συμπληρώνουν: «Με τους αναλυτές μας να προβλέπουν λίγες επιπτώσεις από την Κύπρο και πως η πρόσφατη επιβράδυνση στις ΗΠΑ δεν θα θέσει εκτός τροχιάς την ανάκαμψη που προβλέπεται για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, εκτιμούμε ότι είναι απίθανο να υπάρξει απότομη ανάκαμψη στην τιμή χρυσού».

Για το τέλος του 2013, η Goldman βλέπει πλέον ότι η τιμή του χρυσού θα διαμορφωθεί στα 1.450 δολ. ανά ουγγιά και για τα τέλη του 2014 στα 1.270 δολ. ανά ουγγιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα