ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Δικαστικές εξελίξεις – Αμφίβολη η συμμετοχή της στις εκλογές!

Ραγδαίες είναι οι δικαστικές εξελίξεις που αφορούν τη Χρυσή Αυγή, γεγονός που θέτει εν αμφιβόλω τη συμμετοχή του κόμματος στις εκλογές του Μαϊου, καθώς σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα κατηγορείται για ένταξη και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Την ίδια ώρα, το σχέδιο Β’ της Χρυσής Αυγής,

με την ίδρυση της Εθνικής Αυγής, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα έχει επιτυχία, καθώς ο Άρειος Πάγος δύσκολα θα δώσει την έγκρισή του σε ένα κόμμα του οποίου τα στελέχη είναι υπόδικοι.

Συγκεκριμένα, την άρση της βουλευτικής ασυλίας – με την κατηγορία της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης – ζητουν με έγγραφό τους που διαβιβάζεται στη Βουλή, και για τους υπόλοιπους εννέα βουλευτές της Χρυσής Αυγής – που μέχρι σημερα δεν είναι υπόδικοι – οι ειδικές ανακρίτριες που χειρίζονται τις έρευνες για το το κόμμα.

Συγκεκριμένα, ζητούν την άρση ασυλίας των: Ελένη Ζαρούλια, Νικολάου Κούζηλου, Αντωνίου Γρέγου,
Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, Δημητρίου Κουκούτση, Αρτέμη Ματθαιόπουλου και Μιχαήλ Αρβανίτη.

Ο λόγος που ζητείται η άρση της ασυλίας τους είναι για να διωχθούν ποινικά για το αδίκημα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης.

Επίσης οι ανακρίτριες ζητουν να δοθεί άδεια απο τη βουλή για να απαγγελθούν προσθετές κατηγορίες στο Νίκο Μιχαλολιάκο για οπλοκατοχη και κατοχή εκρηκτικών με σκοπό τον εφοδιασμό της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ την ίδια κατηγορία αποδίδουν και στους βουλευτές Μίχο, Λαγό, Κασιδιάρη και Γερμενη.

Επισημαίνουμε ότι το bankwars έχει αναφερθεί πολλές φορές στο ενδεχόμενο απαγόρευσης της Χρυσής Αυγής να λάβει μέρος στις εκλογές του Μαΐου.

Διαβάστε:

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Εκτός νόμου με…νόμο;

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Την πάνε…καρότσι για απαγόρευση

Original article: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Δικαστικές εξελίξεις – Αμφίβολη η συμμετοχή της στις εκλογές!.

Keywords
Τυχαία Θέματα