ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ΤΟ “ΛΟΥΚΕΤΟ” ΕΧΕΙ “ΑΝΩΜΑΛΗ” ΙΣΤΟΡΙΑ…

Η κυβέρνηση, δεν θα πρέπει να είναι και τόσο …υπερήφανη, που “κατόρθωσε” να κλείσει για 12η φορά στην ιστορία του το Χρηματιστήριο, συνδέοντας τις ημέρες της με “ανώμαλες” καταστάσεις του κοντινού και του μακρινού παρελθόντος…παρελθόντος

ΟΙ 12 ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Ζούμε τη 12η φορά που το ελληνικό χρηματιστήριο κλείνει, από την ίδρυση του το 1876.

-Τον Οκτώβριο του 1996, το σκάνδαλο της Δέλτα Χρηματιστηριακής στάθηκε αφορμή για να κλείσει το ΧΑΑ 3 μέρες αφού μετά την κατάρρευση της εταιρείας, δεν ήταν εφικτό να διεξαχθεί σωστά η εκκαθάριση.

– Τον Οκτώβριο του 1987 το ΧΑΑ κλείνει για 10 ημέρες μετά το κραχ στη Wall Street.

– Τον Ιούλιο του 1974 το ΧΑΑ κλείνει για έναν μήνα με αφορμή την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο.

– Τον Δεκέμβριο του 1944 το ΧΑΑ κλείνει για ένα μήνα εξ αιτίας των συγκρούσεων στην Αθήνα μεταξύ των δυνάμεων του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και των “επίσημων” κυβερνητικών δυνάμεων.

– Στις 28 Δεκεμβρίου του 1940 το ΧΑΑ κλείνει επ’ αόριστον λόγω του πολέμου με τους Ιταλούς του Μουσολίνι, ξανανοίγει για μία εβδομάδα στις 4/6/1941 και ξανακλείνει.

– Στις 11 Ιουνίου του 1940 το ΧΑΑ κλείνει για μία ημέρα υπό την απειλή του Β’ Παγκόσμιου πολέμου στην Ευρώπη…

– Στις 18 Σεπτεμβρίου του 1931 το ΧΑΑ κλείνει για 15 ολόκληρους μήνες με τη νομισματική κρίση που έχει προκαλέσει η αποχώρηση της Μ.Βρετανίας απο τον ” χρυσό κανόνα “..

– Στις 26 Ιουνίου του 1923 το ΧΑΑ κλείνει για έναν μήνα επειδή η Ελλάδα αντιστάθηκε στη υπογραφή ειρήνης με την Τουρκία.

– Στις 22 Ιουλίου του 1918 το ΧΑΑ κλείνει για έναν μήνα με αφορμή τις φήμες περί του διωγμού των Ελλήνων από τη Σμύρνη.

– Στις 16 Ιουλίου του 1914 το ΧΑΑ κλείνει επ’αόριστον όπως και πολλά άλλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με αφορμή την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου…

Keywords
Τυχαία Θέματα