ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Τι γράφει για τη ΜΟΗ – Motor Oil ειδικός συνεργάτης

22:30 1/8/2013 - Πηγή: BankWars

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, ο οποίος ελέγχει την Vegas Oil & Gas, που δραστηριοποιείται ενεργειακά στην Αίγυπτο, βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για την πώληση της, έναντι αδρού τιμήματος.

Θυμίζουμε ότι και παλαιότερα ο Όμιλος είχε προτάσεις εξαγοράς της Vegas Oil & Gas, οι οποίες

κινούνταν περί τα 600 εκατ. ευρώ, αλλά οι σχετικές συζητήσεις δεν προχώρησαν τότε, λόγω ευρύτερων σχεδιασμών της οικογένειας Βαρδινογιάννη

Γύρω από την συνολική δραστηριοποίησή της στα ενεργειακά δρώμενα της ευρύτερης λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένων βεβαίως και των εξελίξεων στο εγχώριο ενεργειακό τοπίο.

Εάν ο όμιλος που ελέγχει την Μότορ Όιλ και τα πρατήρια της Avin και έχει εξαγοράσει, ως γνωστόν και τα της Shell στην Ελλάδα, προχωρήσει τις διεξαγόμενες διαπραγματεύσεις και κλείσει την συμφωνία πώλησης, έναντι λ.χ. 600 εκατ. ευρώ…

τότε καθίσταται σαφές ότι θα διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο, τόσο στην πώληση της ΔΕΠΑ, όσο και των ΕΛΠΕ, αλλά βεβαίως η προσοχή του δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αφήσει εκτός το πεδίο των ερευνών για υδρογονάνθρακες, σε διάφορα σημεία της χώρας.

Και φυσικά, η περαιτέρω ενεργοποίησή του στο εσωτερικό ενεργειακό τοπίο, θεωρείται βέβαιο ότι θα γίνει σε συνεργασία με ξένο συνεταίρο, προφανώς την πολυεθνική Shell, χωρίς βεβαίως να αποκλείονται και περαιτέρω εκπλήξεις.

Θυμίζουμε σε αυτό το σημείο ότι το fund Third Point, του Αμερικανού Ντάνι Λεμπ, όπως προ ημερών σας αποκαλύψαμε, «φλερτάρει με την Μότορ Όιλ και τους υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα»

Επισημαίνοντας ότι ο εν λόγω ισχυρός ξένος θεσμικός έχει μετάσχει στην αύξηση της Τράπεζας Πειραιώς, βασικός μέτοχος της οποίας είναι η οικογένεια Βαρδινογιάννη και ότι μετέχει στις εξορύξεις της Energian Oil & Gas, στο Β. Αιγαίο.
Keywords
Τυχαία Θέματα