ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Πτώση στις 1.000 μονάδες στο 2ο τρίμηνο “βλέπει” η Saxo Bank

Οι μετοχές στην Ελλάδα έχουν ενισχυθεί κατά 180% από τις εκλογές του Μαΐου του 2012 και οι περισσότεροι προπορευόμενοι δείκτες καταδεικνύουν ότι η οικονομία επιτέλους βλέπει το φως στο τέλος του τούνελ.

Παρ’ όλ’ αυτά το πάρτι για τις μετοχές φτάνει στο τέλος του, καθώς οι τρέχουσες αποτιμήσεις αντανακλούν

προσδοκίες που ξεπερνούν την πραγματικότητα, υποστηρίζει η Saxo Bank.

Οι αναμενόμενες αποδόσεις στην πλειονότητα των μετοχών του ΧΑ είναι πολύ χαμηλές και δεν καλύπτουν τον μετοχικό κίνδυνο. Παράλληλα, δεν είναι λογικό η αποτίμηση των ελληνικών μετοχών να ξεπερνά τις αποτιμήσεις των μετοχών της Νότιας Κορέας και του Ισραήλ, σημειώνει και προσθέτει: Η άποψή μας για το δεύτερο τρίμηνο για τον Γενικό Δείκτη του ΧΑ είναι ότι θα πρέπει να διαπραγματεύεται γύρω στις 1.000 μονάδες, δηλαδή μια διόρθωση 25% από τα σημερινά του επίπεδα, υποστηρίζει η τράπεζα.

Βασικά στοιχεία για τις επενδύσεις για το 2014

Ομόλογα: Τα κρατικά ομόλογα θα είναι το μοναδικό επενδυτικό προϊόν με καλύτερη απόδοση κατά το Α’ Τρίμηνο του 2014 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015 (λόγω ανισορροπιών και έλλειψης παραγωγικότητας).

Αγορά Συναλλάγματος: Η ισοτιμία EURUSD θα αγγίξει το 1,4000-1,4050 και έπειτα θα γίνει διόρθωση στο 1,2500, καθώς η ΕΚΤ θα χρειαστεί να λάβει μέτρα για τον αποπληθωρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η ισοτιμία USDJPY ίσως φθάσει το επίπεδο του 95,00 λόγω αύξησης της φορολογίας και εμφάνισης των πρώτων ενδείξεων ότι η πολιτική του πρωθυπουργού Abe δεν αποδίδει. Τα νομίσματα των οκτώ πιο «ευάλωτων» οικονομιών αναμένεται να υποχωρήσουν περαιτέρω κατά 5%.

Εμπορεύματα: Θα σημειώσουν θετικές αποδόσεις κατά το Β’ Τρίμηνο, καθώς τα πραγματικά επιτόκια μειώνονται. Ωστόσο, καθώς πλησιάζουμε προς το Α’ Εξάμηνο του 2015 ίσως δεχτούν νέο πλήγμα, ενώ το Γ’ Τρίμηνο του 2014 αναμένεται να είναι περίοδος ρευστοποιήσεων και αποκομιδής κερδών για τα εμπορεύματα.

Μετοχές: Ο δείκτης S&P 500 θα αγγίξει τις 1.900-1.950 μονάδες, πριν προχωρήσει σε μια διόρθωση κατά 30%. Οι μετοχές είναι το μοναδικό επενδυτικό προϊόν που δεν έχει επηρεαστεί μέχρι τώρα από τις μεταβολές του οικονομικού κύκλου.

Original article: ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Πτώση στις 1.000 μονάδες στο 2ο τρίμηνο “βλέπει” η Saxo Bank.

Keywords
Τυχαία Θέματα