ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Κίνηση προς τις 1220 μονάδες

09:51 6/9/2014 - Πηγή: BankWars

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία ανάλυση της BETA AXEΠEY στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται το Χρηματιστήριο να συνεχίσει το ανοδικό σερί έως τα επίπεδα των 1.220 μονάδων όπου η αύξηση των τζίρων θεωρείται αναγκαία συνθήκη για την υπέρβαση τους.

“Στο μέτωπο των τραπεζών η επόμενη εβδομάδα αναμένεται με αρκετό ενδιαφέρον καθώς μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου αποτελεί την καταληκτική ημερομηνία καθορισμού των παραδοχών με βάση τις οποίες θα διεξαχθούν τα τεστ.

Το εύρος των αποκλίσεων των εκτιμήσεων της αγοράς αναφορικά με τις κεφαλαιακές ανάγκες που θα προκύψουν είναι ίσως ενδεικτικό για την ρευστή εικόνα που επικρατεί στο κλείδωμα των όρων τόσο του βασικού όσο και του δυσμενούς σεναρίου.

Τεχνικά η αγορά επέστρεψε πάνω από το κομβικό σημείο των 1.150 μονάδων διεκδικώντας με αξιώσεις μια ακόμα ανατροπή της μακροπρόθεσμης τάσης. Ο Γενικός Δείκτης συμπλήρωσε μια ανοδική κίνηση της τάξεως του 15% από χαμηλά του Αυγούστου κοιτώντας πλέον τον κινητό μέσο των 200 ημερών λίγο χαμηλότερα από τις 1.220 μονάδες. Εκεί εντοπίζεται και το άμεσο επίπεδο αντίστασης της αγοράς καθώς εκεί είχε χαθεί στις 28 Ιουλίου η πρώτη μάχη των αγοραστών με τους πωλητές για επιστροφή σε μακροπρόθεσμα ανοδική τάση.

Το μόνο ίσως στοιχείο προβληματισμού για την έως τώρα εξέλιξη της τάσης είναι η απουσία «πάθους» αφού οι αγοραστές πέτυχαν αυτή την επίδοση από τα φετινά χαμηλά της αγοράς χωρίς ιδιαίτερη αύξηση των συναλλαγών με ότι αυτό συνεπάγεται για το δέσιμο των τιμών και την συμμετοχή πλήθους εμπλεκομένων στην διαμόρφωση των τιμών.

Οι κινητοί μέσοι των 30 και 50 ημερών καθώς και ο MACD είναι πλέον αγορασμένοι, οι ταλαντωτές κινούνται σε ουδέτερα επίπεδα και οι τζίροι χωρίς να έχουν κάποια ιδιαίτερη έξαρση παρουσιάζουν προοδευτικά βελτίωση”.

Keywords
Τυχαία Θέματα