ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Καίγονται τη Δευτέρα όσοι σόρταραν την Παρασκευή

06:59 2/2/2015 - Πηγή: BankWars

Οι ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο των σκληρών διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους θα επηρεάσουν τα μέγιστα το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου το πρωί της Δευτέρας. Οι επενδυτές που σόρταραν την αγορά την Παρακσκευή, το πιθανότερο είναι να καούν!

Ο μήνας μπήκε…με το δεξί για την …αριστερή κυβέρνηση, καθώς έχουμε δήλωση του Μπάρακ Ομπάμα στο CNN που στηρίζει καθαρά το “όχι στη συνέχιση της λιτότητας για την Ελλάδα”, τη σαφή στήριξη της Γαλλίας που

διαφάνηκε από τη συνάντηση Σαπέν – Βαρουφάκη, τη δήλωση του Γιούνκερ ότι η τρόικα αποτελεί παρελθόν αλλά και την πρόσκληση του Β.Σόιμπλε στον Γ.Βαρουφάκη να επισκεφθεί άμεσα το Βερολίνο, όπως ο ίδιος ο Έλληνας υπουργός αποκάλυψε στο Παρίσι.

Με όλα τα παραπάνω, σίγουρα το ελληνικό πρόβλημα δεν λύθηκε, αλλά είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι οι αγορές θα εκτιμήσουν το γεγονός ότι η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ, έχει εξασφαλισμένη τη ρευστότητα μέχρι να καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις και μάλιστα, θα ενισχυθεί αναπτυξιακά, βρίσκοντας μία μέση λύση για το πρόβλημα του χρέους της.

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Με απώλειες έκλεισε το Χρηματιστήριο της Αθήνας στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά τη χθεσινή ανοδική αντίδραση, και μετά από ένα ανοδικό ξεκίνημα (+2,0%).

Η αγορά γύρισε σε αρνητικό έδαφος μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup στις οποίες αποτυπώθηκε η διάσταση απόψεων της κυβέρνησης με την Ε.Ε αλλά και οι προειδοποιήσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφανγκ Σόιμπλε.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 721,93 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,59%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 748,59 μονάδες(+2,04%) και κατώτερη τιμή στις 714,49 μονάδες(-2,61%). Σε εβδομαδιαία βάση ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε μεγάλες απώλειες σε ποσοστό 14,10%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει πτώση σε ποσοστό 12,62 %.

Keywords
Τυχαία Θέματα