ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Επιμένει το fund για Folli – Σύντομα πόρισμα θέλει η Κεφαλαιαγορά

08:59 9/5/2018 - Πηγή: BankWars

Το συντομότερο δυνατόν θέλει να υπάρξει πόρισμα σχετικά με την υπόθεση Folli Follie Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο πρόεδρος Χαράλαμπος Γκότσης επέστρεψε εσπευσμένα χθες το βράδυ στην Αθήνα από την Βουδαπέστη όπου βρισκόταν, προκειμένου να παραστεί στη Γενική Συνέλευση της IOSCO.

Στην αγορά αρχίζουν να επικρατούν πιο ψύχραιμες απόψεις, μετά την αντιπαράθεση της Folli Follie

με την Quintessential Capital Management, καθώς εκτιμάται ότι η υπόθεση θα “ξεπεραστεί” από τα θετικά αποτελέσματα των stress test των τραπεζών, την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από την DBRS και τις επικείμενες αναβαθμίσεις από άλλους οίκους, την επικείμενη ρύθμιση στο ελληνικό χρέος, τις επόμενες νέες εκδόσεις ομολόγων.

Πάντως, το Quintessential Capital Management επιμένει για το θέμα των σημείων πώλησης της Folli Follie, μετά τη σχετική λίστα που δημοσιοποίησε η FF, αναφέροντας πως «η λίστα που δημοσιοποιήθηκε από την FF είναι αδύνατον να επιβεβαιωθεί και ίσως περιέχει πιθανές αποδείξεις παραπλανητικών πληροφοριών».

Το hedge fund στη νέα ανακοίνωσή του αναφέρει πως ολοκλήρωσε τον προκαταρκτικό έλεγχο της λίστας των σημείων πώλησης που εξέδωσε η Folli Follie, σημειώνοντας πως «αν και αναμένουμε να δημοσιοποιήσουμε νέες πληροφορίες καθώς θα εξετάζουμε τη λίστα, θα θέλαμε να μοιραστούμε αυτά που έχουμε ανακαλύψει μέχρι τώρα, καθώς πιστεύουμε πως τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους».

Σύμφωνα με την QCM, η λίστα της FF δημοσιοποιήθηκε για να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του fund αναφορικά με τον αριθμό των σημείων πώλησης, ωστόσο «η FF δεν έχει εξηγήσει γιατί οι πληροφορίες που παρείχε για το δικό της store locator περιλαμβάνει τουλάχιστον 100 ή περισσότερα κλειστά καταστήματα».

Κατά την QCM, η λίστα περιλαμβάνει μια λίστα διευθύνσεων χωρίς όμως να περιλαμβάνει όλες τις βασικές πληροφορίες που χρειάζονται για να επιβεβαιωθούν οι ισχυρισμοί της FF. Συγκεκριμένα, λείπουν τα ονόματα των καταστημάτων, η πόλη, η χώρα, ο αριθμός τηλεφώνου, ο τύπος του σημείου πώλησης, το μέγεθος σε τετραγωνικά μέτρα, ο όγκος πωλήσεων.

Η QCM σημειώνει πως στη λίστα της η FF έχει συμπεριλάβει έναν μεγάλο αριθμό σημείων πώλησης χωρίς να δίνει στοιχεία για την τοποθεσία τους και συγκεκριμένα: «FF Greece: 13 σημεία πώλησης (πού;), Αεροπορικές: 21 σημεία πώλησης (χωρίς να διευκρινίζονται ποιες), Duty Free: 63 (και πάλι χωρίς να διευκρινίζονται ποια)».

«Θεωρούμε την τελευταία κατηγορία «Duty Free» ιδιαίτερα ενοχλητική διότι στην υπόλοιπη λίστα καταφέρανε να βρούμε τουλάχιστον 16 σημεία πώλησης που φαίνεται να είναι καταστήματα αφορολογήτων ειδών, υποδηλώνοντας πως τα 63 σημεία πώλησης στην κατηγορία Duty Free θα μπορούσαν να είναι αποτέλεσμα διπλής μέτρησης και, ως εκ τούτου, πιθανότατα δεν υπάρχουν.

«Σημειώνουμε πως όλες αυτές οι πληροφορίες ήταν ήδη διαθέσιμες στο store locator της FF μέχρι που δημοσιοποιήσαμε την έκθεσή μας. Γιατί δεν τις μοιράζεται τώρα η FF με το κοινό;», διερωτάται η QCM.

Στήριξη της κινεζικής Fosun στη Folli Follie – Αύξησε το ποσοστό της στο 15%

Την έμπρακτη στήρική της στη Folli Follie έδειξε ο όμιλος Fosun International Limited, καθώς προχώρησε σε αγορές μετοχών του ομίλου.

Ειδικότερα, η Folli Follie ανακοίνωσε ότι η Fosun International Limited στις 09.05.2018, αύξησε την συνολική της συμμετοχή στην Εταιρεία δια της απευθείας αγοράς 750.000 μετοχών που αντιστοιχεί σε ποσοστό 1,120% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.
Συνεπεία της ανωτέρω συναλλαγής το συνολικό ποσοστό της Fosun International Limited (έμμεσα και άμεσα) στην Εταιρεία από 13,886% αυξήθηκε σε 15,007% .

Keywords
Τυχαία Θέματα