ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Εκτιμήσεις για ΔΕΗ, ΜΕΤΚΑ, ΕΤΕ, EUROBANK, Μαίλλη

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ: “Συνεχίζεται η κίνηση συσσώρευσης της εγχώριας Χρηματιστηριακής Αγοράς, πολύ κοντά στο πρόσφατα υψηλά, εν αναμονή των τελικών αναδιαρθρώσεων λόγω MSCI και με αρκετές μετοχές εισηγμένων να διαμορφώνουν έως και “απαιτητικές” αποτιμήσεις” αναφέρει ο Νίκος Καυκάς.

Πιθανή θεωρείται η εκτόνωση της Αγοράς κατά τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις και σε περίπτωση που είναι καθοδικού χαρακτήρα θα ήταν θετικό ο Γενικός Δείκτης να μην υποχωρήσει

χαμηλότερα των 1050 μονάδων προκειμένου να ακολουθήσει νέο ανοδικό κύμα που θα φέρει τον Δείκτη στην περιοχή των 1250 – 1300 μονάδων, αν δεν προκύψει κάποια αρνητική πολιτική εξέλιξη.

ΤΙ ΕΚΤΙΜΑ Η EXOTIX: Ο Γενικός Δείκτης δύσκολα θα διασπάσει τις 1.200 μονάδες μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους εκτιμά η Exotix.Τονίζει ωστόσο τα κέρδη που έχει καταγράψει η αγορά από την αρχή του έτους και εκτιμά ότι η άνοδος μπορεί να συνεχιστεί εφόσον συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στην οικονομία. Η Exotix στέκεται ακόμη και στις πολιτικές εξελίξεις με αφορμή διάφορες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και δίνουν προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτιμά ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ επικρατούσε σε μια πιθανή εκλογική αναμέτρηση τότε, κατά πάσα πιθανότητα, θα ακολουθούσε ένα sell off, λόγω φόβου, σε ομόλογα και assets. Υπογραμμίζει ωστόσο, πως αυτό θα ήταν προσωρινό.

ΔΕΗ: Και νέες θετικές τεχνικές ενδείξεις έδωσε ο τίτλος της. Αν μάλιστα η τιμή του παραμείνει υψηλότερα των 10,20 και ακόμα καλύτερα υψηλότερα των 10,39 ευρώ, θα “εγείρει απαιτήσεις” για κίνηση προς τα 11,00 – 11,50 ευρώ.

ΜΕΤΚΑ: Σε αύξηση της τιμής-στόχου για την μετοχή της στα 15,00 ευρώ ανά μετοχή, από 13,40 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε με έκθεσή της στις 21 Νοεμβρίου η Eurobank Equities. Η χρηματιστηριακή διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση “ΑΓΟΡΑ” για την ΜΕΤΚΑ, ενώ εξακολουθεί να την συμπεριλαμβάνει και στο χαρτοφυλάκιο των “top picks” της.
ΕΤΕ: Η μετοχή της έδωσε σήμα επανεισόδου, έστω και αν υποχώρησε σημαντικά από το υψηλό ημέρας των 4,37 ευρώ. Συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 4,25 ευρώ, δημιουργούν τις τεχνικές προϋποθέσεις για μία κίνηση προς τα 4,40 και 4,50 ευρώ.

EUROBANK : Ξεπέρασαν το 1 εκατ. τεμάχια οι προσφορές για την ΕΥΡΩΒ, που βρέθηκε να πιέζεται μέχρι και το -4% στο 0,5530(!) ευρώ. Πριν μόλις 3 εβδομάδες διαπραγματευόταν στο εύρος 0,7500 με 0,8000 ενώ παραμένει σε ιστορικά χαμηλά.
Οι γνωρίζοντες καλά το παρασκήνιο τοποθετούνται καθημερινά στη μετοχή της, με το σκεπτικό ότι σύντομα η Eurobank δεν θα θυμίζει τίποτα από το παρόν και ότι θα εξελιχθεί σε top όνομα ξανά στη ”πιάτσα”.

ΜΑΙΛΛΗΣ : ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ από τα 49 εκατ. ”ενισχύθηκαν” στα 61,7 εκατ. ευρώ. Οι Ζημίες από 9,8 εκατ. αυξήθηκαν σε 12 εκατ. ευρώ. Κι αυτά στο 6μηνο. Ο δανεισμός από 236 ενισχύθηκε στα 242,8 εκατ. ευρώ.Και οι αμοιβές στα μέλη του δ.σ και στους Top εκτελεστικούς μόλις… 2,16 εκατ. ευρώ(!!!!). Και αποτιμά η αγορά την εταιρεία στα 25,5 εκατ. ευρώ, την στιγμή που εμφανίζει αρνητική καθαρή θέση σχεδόν 62 εκατ. ευρώ(!!!)Και κανείς δεν διερωτάται, με τους αρμόδιους να ποιούν την νήσσαν… μη τυχόν και κακοκαρδίσουν τις δανείστριες… Στο +7% και με 54000 τμχ παρακαλώ χθες…

Original article: ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Εκτιμήσεις για ΔΕΗ, ΜΕΤΚΑ, ΕΤΕ, EUROBANK, Μαίλλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα