ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Έχει ταβάνι η άνοδος! – Το παιχνίδι των κερδοσκόπων – Οι νέοι φόροι θα φέρουν πτώση

Με ισχυρή άνοδο της τάξεως 6,11% έκλεισε το Χρηματιστήριο της Αθήνας με το Γενικό Δείκτη στις 794,98 μονάδες με φόντο την επερχόμενη συμφωνία Ελλάδας – δανειστών και τη στήριξη της ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες.

Η μεγάλη η βελτίωση στα ελληνικά CDS στην 5ετία που υποχώρησε

στις 2361 μονάδες από 4200 μονάδες σε δύο ημέρες και η βελτίωση στα ελληνικά ομόλογα με το 2ετές να υποχωρεί στο 21%, οδηγούν τον γενικό δείκτη προς τις 950 μονάδες, αν και εφόσον φυσικά έχουμε οριστική συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης.

Όπως είχαμε επισημάνει, με συμφωνία με τους πιστωτές, η αγορά θα κινηθεί ταχύτατα προς τις 950 μονάδες και τα κέρδη όσων ποντάρουν σε αυτή την επιλογή θα είναι πάνω από 30- 60%, ενώ στο σενάριο ρήξης με τους πιστωτές, το χρηματιστήριο θα βουτήξει άνετα στις 500 μονάδες.

Σήμερα θα επισημάνουμε, ότι η μεγάλη άνοδος πυροδοτείται από τα κερδοσκοπικά κεφάλαια που θα βγάλουν ένα σούπερ βδομαδιάτικο και θα φύγουν. Η άνοδος έχει ταβάνι τις 950 μονάδες και αυτό, επειδή η διαφαινόμενη συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές, κάθε άλλο παρά αναπτυξιακό χαρακτήρα έχει. Οι φόροι και οι έκτακτες εισφορές στις επιχειρήσεις θα γονατίσουν τα αποτελέσματά τους και ολόκληρη την οικονομική δραστηριότητα! Είναι αδύνατον, αν δεν φανεί μια αναπτυξιακή προοπτική, αν δεν έχουμε ρύθμθιση του δυσβάστακτου χρέους, αν δεν έχουμε σαφές αναπτυξιακό πακέτο κίνησης της οικονομίας, το χρηματιστήριο να συνεχίσει την ανοδική του πορεία…

Keywords
Τυχαία Θέματα