ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Επιστροφή στην αβεβαιότητα μετά τις διαρροές του Wikileaks για το ΔΝΤ

12:56 4/4/2016 - Πηγή: BankWars

Επιστρέφει η αβεβαιότητα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, μετά τις διαρροές του Wikileaks για τις συνομιλίες Τόμσεν – Βελκουλέσκου και τον ρόλο του ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση.

Ενώ όλα έδειχναν ότι κυβέρνηση και δανειστές οδεύουν προς ολοκλήρωση της αξιολόγησης το αργότερο μέχρι το Πάσχα, η οποία θα οδηγούσε

επιτέλους στην έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, οι αποκαλύψεις βάζουν φωτιά στη διαπραγμάτευση.

Οι επαφές των επικεφαλής των θεσμών με το οικονομικό επιτελείο ξεκινούν σήμερα, σε κλίμα καχυποψίας, γεγονός που προκαλεί ρευστοποιήσεις στο χρηματιστήριο της Αθήνας.

Το τελευταίο διάστημα οι επενδυτές πόνταραν στο θετικό σενάριο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ωστόσο οι τελευταίες αποκαλύψεις οδηγούν σε ανατροπή του σχεδιασμού.

Οι πιο απαισιόδοξοι δεν αποκλείουν το σενάριο να συρθεί η Ελλάδα σε ένα σκηνικό ανάλογο του περσινού καλοκαιριού, εγκλωβισμένη στον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα σε Ε.Ε. και ΔΝΤ.

Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν εφιαλτική για το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο κατάφερε να σταθεί στα πόδια του και να σταθεροποιηθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις πάνω από τις 560 μονάδες.

Πάντως προς το παρόν οι απώλειες είναι ελεγχόμενες στο Χ.Α. καθώς η πρωινή πτώση του 2% περιορίστηκε στο 1%, καθώς επικράτησε η ψυχραιμία, με τους επενδυτές να βρίσκονται εν αναμονή των εξελίξεων τις επόμενες ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα