ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Ανοίγει το παιχνίδι για κέρδη το 2013!

Ο Γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου, έχει ενισχυθεί από τις αρχές του 2012 κατά 26%. Και με εξαίρεση τους … μυημένους, όσοι έχουν εμπλακεί, είναι χαμένοι, ακολουθώντας … παιδιάστικες συμπεριφορές. Το 2013, υπό προυποθέσεις, μπορεί να αναδεχθεί σε χρονά μεγάλων κερδών…Σημειώστε και αυτό: Η Goldman Sachs βλέπει αλλαγή γενικότερα του επενδυτικού κλίματος στην Ευρώπη και επισημαίνει ότι οι επενδυτές πρέπει να αρχίσουν να αναζητούν αποδόσεις στις μετοχές παρά στα ομόλογα.

Πάντως, όταν πριν

από 3 μήνες κορυφαίος επενδυτικός οίκος είχε οργανώσει ένα «prive» με τη συμμετοχή εταιρειών της Large Cap –πλην τραπεζών- και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης και την ίδια χρονική στιγμή άλλο ευρωπαϊκό σπίτι οργάνωνε στο Λονδίνο παρουσίαση με αρκετές «εκπλήξεις» στη λίστα των προσκεκλημένων που δεν περιοριζόταν στους συνήθεις «υπόπτους», είχε αρχίσει να διαφαίνεται ότι τα target groups των μεγάλων διεθνών παικτών στη «Λ. Αθηνών» επεκτείνονταν πέρα από τις τράπεζες και κάποια blue chips που μέχρι πριν λίγο καιρό μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον.

Στροφή στη μεσαία

Το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται το τελευταίο διάστημα για αρκετές μετοχές της «Λ. Αθηνών», που κινούνται στη σφαίρα της λεγόμενης ευρύτερης Large Cap και του 40άρη, τείνει να διαμορφώσει μία νέα πραγματικότητα για το ελληνικό Χρηματιστήριο, στην οποία σημαντικό ρόλο παίζει οι προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν το επόμενο διάστημα οι τράπεζες. Εκτιμάται, λοιπόν, ότι η διάχυση του ενδιαφέροντος των ξένων θα συνεχιστεί και εδώ εντοπίζεται το μεγάλο στοίχημα, η μεγάλη πρόκληση για τους βασικούς μετόχους και το μάνατζμεντ των εταιρειών αυτών. Να πείσουν δηλαδή τους ξένους να επενδύσουν στις προοπτικές τους

Οι «προνομιούχοι»

Παρουσιάζει, λοιπόν, ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρατηρήσει κανείς ποιες είναι αυτές οι 20 και πλέον μετοχές που εκδηλώνεται αγοραστικό ενδιαφέρον για το τελευταίο δίμηνο. Γιατί σε αυτές ακριβώς τις μετοχές είναι που θα επικεντρωθεί το χρηματιστηριακό παιχνίδι, όπως πλέον παίζεται με τους νέους όρους και κανόνες που έχουν επιβάλλει οι ξένοι επενδυτές. Και σε αυτή την κατηγορία των «προνομιούχων» μετοχών υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια ανόδου για όσους κερδίσουν το στοίχημα της αξιοπιστίας και της συμμαχίας με τα διεθνή «σπίτια». Πρόκειται για μετοχές όπως ο Ελλάκτωρας, ο Μυτιληναίος, η Jumbo, η ΓΕΚ Τέρνα, η Τέρνα Ενεργειακή, η ΕΧΑΕ, η Frigoglass, η Σιδενόρ, η Ιντρακάτ, η Πλαστικά Θράκης, η Χαλκόρ, η ΕΥΑΘ, o OΛΠ, ο ΟΛΘ.

Keywords
Τυχαία Θέματα