ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Άμεση προοπτική ανόδου – Οι αποτιμήσεις – Κέρδη 25% από την αρχή της χρονιάς

Από το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης, το ελληνικό Χρηματιστήριο εντάσσεται στις αναδυόμενες αγορές.

Η ψυχολογία στο τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με report της BETA, ήταν σαφώς πιο βελτιωμένη καθώς και η απόσταση από την συμφωνία με την Τρόικα φαίνεται να έχει μειωθεί ενώ τα εταιρικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου αν και δεν περιέχουν την μεγάλη έκπληξη εμφανίζουν καλύτερη εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα δύο φετινά τρίμηνα.

Σε επίπεδο εβδομάδας ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 2,21% ενώ από τις αρχές του έτους

η άνοδος ξεπερνά το 25%

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΟΔΙΚΟ ΚΛΙΜΑ

Τεχνικά ο Γενικός Δείκτης συμπλήρωσε 26 συνεδριάσεις διαπραγμάτευσης σε στενό εύρος διακύμανσης χωρίς να χάνει την επαφή από τα υψηλά του Οκτωβρίου. Η υπέρβαση των 1.050 μονάδων ξαναβάζει το Γενικό Δείκτη σε τροχιά δοκιμασίας των υψηλών έτους ξεκινώντας από ουδέτερες ζώνες ταλαντωτών και χωρίς να διαταραχθούν οι μεσοπρόθεσμοι δείκτες τάσης.

Το ανοδικό σενάριο έχει καλές πιθανότητες επικράτησης την ερχόμενη εβδομάδα λόγω των ειδικών συνθηκών που διαμορφώνουν οι εισροές του MSCI, οι πυκνές ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων και ενδεχομένως ένα καλό φινάλε για τον Νοέμβριο. Το θετικό για τους αγοραστές είναι ότι η αγορά είναι πλέον αποφορτισμένη μετά την πολυήμερη συσσώρευση τιμών δημιουργώντας τουλάχιστον τεχνικά ένα επίπεδο στήριξης που έχει σαν βάση την ζώνη μεταξύ 1.120 – 1.130 μονάδων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΧΑΕ, Jumbo (25/11), ΔΕΗ, Φουρλής, Τράπεζα Κύπρου (26/11), Εθνική Τράπεζα (27/11), Follie Folie, Frigoglass, Alpha bank (28/11) και τέλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΑΠ, ΕΥΑΘ, Motor oil, Aegean,Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank στις 29/11.

ΟΙ ΑΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

Original article: ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Άμεση προοπτική ανόδου – Οι αποτιμήσεις – Κέρδη 25% από την αρχή της χρονιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα