Χρεοκόπησε το ποδόσφαιρο – Όλες οι εξουσίες σε στελέχη FIFA και UEFA για τρία χρόνια – Ο Μητσοτάκης βάζει τους βαρόνους στον πάγκο

20:31 1/2/2020 - Πηγή: BankWars

Ο Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να μην πέσει …υπέρ κανενός από τους βαρόνους, αλλάζοντας τα πάντα στον ποδοσφαιρικό χάρτη: Όργανα, διαδικασίες και πρόσωπα.

Κουμάντο στο ποδόσφαιρο δεν θα κάνει το “διάτρητο” από βαρονίες  υφυπουργείο Αθλητισμού και τα παρακλάδια του.

Το κυβερνητικό σχέδιο, εφόσον βρεθεί η χρυσή τομή με FIFA και UEFA  προβλέπει ότι το

ελληνικό ποδόσφαιρο να διοικηθεί από μια νέα Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή για τουλάχιστον μια τριετία.

Οι πρόεδροι της FIFA και της UEFA αναμένεται να έλθουν στην Αθήνα ώστε να υπογραφεί «μνημόνιο συνεργασίας» για «την ανάταση και επανεκκίνηση της κατάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ο υπουργός Έπικρατείας Γ.Γεραπετρίτης θα συναντήσει νωρίτερα στη Γενεύη τους επικεφαλής των FIFA και UEFA για να συζητηθεί το πλαίσιο υλοποίησης της κυβερνητικής πρωτοβουλίας. Οι συναντήσεις έχουν ήδη ζητηθεί, αλλά ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι ημερομηνίες.

Ο νυν υφυπουργός Αθλητισμού κ.Αυγενάκης δεν θα είναι στην Επιτροπή που θα πάει στη Γενεύη για τις κρίσιμες συναντήσεις με UEFA-FIFA.

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Βουλή ανέφερε: «Πίσω από ένα διαχρονικό πρόβλημα κρύβεται και μια μεγάλη ευκαιρία. Θα ήθελα οι υπεύθυνοι των ομάδων να την αξιοποιήσουν. Με την ευθύνη και της FIFA και της UEFA», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Διαφορετικά οι ομάδες θα αποκλειστούν από τις διεθνείς οργανώσεις και οι ιδιοκτήτες τους από τα πολλά έσοδά τους»

Ο Ντέμης Νικολαΐδης βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και είχε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ κλήθηκε, σύμφωνα πληροφορίες, προκειμένου να συζητηθεί η περίπτωση να είναι αυτός που θα αναλάβει επικεφαλής της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής για το ποδόσφαιρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα