ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΣΟΤΣΙ: Φαντασμαγορική η τελετή έναρξης – Στα 37 δισ. ευρώ το κόστος

19:08 7/2/2014 - Πηγή: BankWars

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τελετή έναρξης των Ολυμπαικών Αγώνων στο Σότσι της Ρωσίας, στη σκιά των απειλών για απαγωγές αθλητών.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο βρίσκονται 40.000 θεατές για να παρακολουθήσουν το σόου που έχουν ετοιμάσει οι διοργανωτές, αλλά και για να αποθεώσουν τους περίπου 2.800 αθλητές που θα παρελάσουν και θα πάρουν μέρος στους Αγώνες από 88 χώρες.

Η τελετή έναρξης

ξεκίνησε με τα 33 γράμματα του ρωσικού αλφάβητου, όπου κάθε γράμμα συνοδευόταν από μια ιστορία ή κάποιο ιστορικό πρόσωπο της χώρας.
Πέντε τεράστιες νυφάδες χιονιού εμφανίστηκαν στο κέντρο του σταδίου και κάθε μια από αυτές «άνοιξαν» και σχημάτισαν τους πέντε Ολυμπιακούς κύκλους.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το ταξίδι της Ολυμπιακή Φλόγας που ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία και αφού διένυσε περισσότερα από 40.000 μίλια για να φτάσει στο Σότσι, περνώντας και από τον διεθνή διαστημικό σταθμό όπου οι κοσμοναύτες Όλεγκ Κοτόβ και Σεγκέι Ριαζάνσκι την έβγαλαν… βόλτα στο διάστημα.

Αθλητές από 80 χώρες θα αγωνιστούν σε 98 αθλήματα.Το κόστος των Αγώνων ανέρχεται σε 37 δισεκατομμύρια ευρώ, πολύ περισσότερο από τους θερινούς Ολυμπιακούς της Αθήνας, του Πεκίνο, ακόμη και του Λονδίνου.

Οι 22οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα διαρκέσουν από τις 7 έως τις 23 Φεβρουαρίου.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει στην τελετή έναρξης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος βρίσκεται από χθες στο Σότσι.

Original article: ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΣΟΤΣΙ: Φαντασμαγορική η τελετή έναρξης – Στα 37 δισ. ευρώ το κόστος.

Keywords
Τυχαία Θέματα