Χατζηδάκης: Το νέο επενδυτικό ταμείο θα δώσει φθηνότερο χρήμα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο που προβλέπεται να δημιουργηθεί έως το τέλος του χρόνου, θα βρίσκει φθηνότερο χρήμα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα γίνεται το ίδιο μέτοχος σε καλές προσπάθειες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και θα δανειοδοτεί προγράμματα μικρότερων έργων που σήμερα μέρος τους καλύπτεται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Το Ταμείο αρχίζει

με κεφάλαια ύψους 450 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το μνημόνιο που υπεγράφη από τον υπουργό Ανάπτυξης και τον πρόεδρο της γερμανικής τράπεζας ΚfW Ούρλιχ Σρέντερ.

Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι το κράτος σε αυτό το Ταμείο θα βάζει κάποια χρήματα, αλλά αναζητά περισσότερα από ιδρύματα και ιδιώτες επενδυτές.

ΕΣΠΑ

Σε ό,τι αφορά το ΕΣΠΑ, είπε ότι από την 18η θέση σε απορροφητικότητα που βρισκόταν η χώρα μας πέρυσι τώρα είναι στην τέταρτη. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα αξιοποιεί τα κονδύλια που δίνονται μόνο που δεν φτάνουν καθώς -όπως δήλωσε- υπάρχει ρευστότητα που προκλήθηκε λόγω της κρίσης.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση ψάχνει κάτι που θα αντιμετωπίσει το έλλειμμα της χρηματοδότησης της ελληνικής αγοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα