Χαμός στην Βουλή για την επέμβαση στην ΕΡΤ – Θυμήθηκαν μέχρι και τα …τανκς!

Ένταση υπήρξε νωρίτερα στην Βουλή με αφορμή την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ τα ξημερώματα της Πέμπτης. Οι διάλογοι μεταξύ των βουλευτών …ξέφυγαν, ως συνήθως, με την κουβέντα να φτάνει μέχρι και στα …τάνκς!

«Έπρεπε να συμβεί αυτό που έγινε σήμερα, το οποίο ενδεχομένως να έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα», είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης,

ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης κατήγγειλε ότι η εισβολή στην ΕΡΤ «συνιστά κίνηση πολιτικής αποσταθεροποίησης και έκνομη πράξη».

«Τα έκτακτα μέτρα περιστολής της δημοκρατίας από την συγκυβέρνηση του μνημονίου δεν θα περάσουν», υπογράμμισε ο κ. Βούτσης. «Δεν υπάρχει τίποτα έκτακτο», φώναξε ο βουλευτής της ΝΔ Δ. Κυριαζίδης. «Είστε προπετής, κ. Κυριαζίδη», του απάντησε ο Ν. Βούτσης και πρόσθεσε: «ήμασταν στο δρόμο που περπάτησε ο Λαμπράκης πριν από 47 χρόνια, και τότε τον άφησαν να περπατήσει».

Στο σχόλιο αυτό αντέδρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδ. Κωνσταντινόπουλος και ο Ν. Βούτσης επέκρινε την στάση του ΠΑΣΟΚ λέγοντας: «Λυπάμαι για το κατάντημά σας. Δεν είστε συνιστώσα, είστε γρανάζι αυτής της άθλιας ακροδεξιάς πολιτικής».

«Μας αναβαθμίζετε από δεκανίκι σε γρανάζι. Τίποτα από αυτά δεν είμαστε. Είμαστε εγγυητής της ομαλότητας, το μόνο κόμμα που έχει στρατηγική», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλόπουλος.

Ένταση υπήρξε όταν ο Π. Κουκουλόπουλος αναφέρθηκε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για τα υποβρύχια, λέγοντας ότι έχουν περάσει 22 μέρες και ακόμη δεν έχει έρθει στη Βουλή. «Περιφέρετε μόνο συκοφαντίες», είπε απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα. Ο τελευταίος ζήτησε το λόγο επί προσωπικού, όμως ο προεδρεύων Γ. Δριβελέγκας δεν του τον έδωσε.

«Κάπως έτσι είχε μπει και το τανκς στο Πολυτεχνείο. Ξαφνικά. Ξαφνικά μπήκε το τανκς, ξαφνικά μπήκαν τα ΜΑΤ», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Β. Καπερνάρος. «Ντροπή», φώναξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Βορίδης. «Ντροπή είναι να είστε βουλευτές μπόνους. Πενήντα βουλευτές είστε μπόνους» του απάντησε ο Β. Καπερνάρος.

Για «επικοινωνιακό σόου της χούντας Σαμαρά – Βενιζέλου» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Αρτ. Ματθαιόπουλος και πρόσθεσε ότι πρόκειται για «επικοινωνιακή φούσκα». «Θα δούμε και άλλα στο μέλλον γιατί για τα ψηφαλάκια η κυβέρνηση είναι ικανή να μην σταματήσει πουθενά», είπε. Σχολιάζοντας την επέμβαση σημείωσε ότι η Αστυνομία θα έπρεπε να συλλάβει εκείνους που δεν ντράπηκαν να πολιτικολογήσουν πάνω στα πτώματα δύο νεαρών. «Είδαμε με ποιο τρόπο εννοούν τον όρο νομιμότητα, σταθερότητα και ομαλότητα. Μιλούν για νομιμότητα εκλεκτοί εκπρόσωποι μίας παράνομης κυβέρνησης», επεσήμανε και διαχώρισε τους απλούς εργαζόμενους της ΕΡΤ από τους «μεγαλοδημοσιογράφους, συνδικαλισταράδες που δεν γνωρίζουν καν που πέφτει το στούντιο».

«Εύχομαι να είναι το τελευταίο λάθος μίας αλυσίδας λαθών που ξεκίνησαν τον Ιούνιο. Πόσο ώριμο ή ανώριμο είναι ένας Πρωθυπουργός, ένας αρχηγός κόμματος να παραδεχθεί ότι κάναμε ένα λάθος;», αναρωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλης, επισημαίνοντας ότι «αυτό που έγινε ήταν το χρονικό μίας προαναγγελθείσας εξέλιξης και ήταν αναμενόμενο».

«Η επιχείρηση τις πρώτες πρωινές ώρες – της νύχτας τα καμώματα – αποτελεί κορύφωση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής», ήταν το σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλου, ο οποίος εκτίμησε ότι η επέμβαση των ΜΑΤ «είναι ενταγμένη στο δόγμα νόμος και τάξη που επιβάλει την αντιλαϊκή πολιτική». Το ΚΚΕ ζήτησε «την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την συνέχιση της εργασίας τουλάχιστον με τους ίδιους όρους που δούλευαν και πριν για το σύνολο των εργαζομένων».

Original article: Χαμός στην Βουλή για την επέμβαση στην ΕΡΤ – Θυμήθηκαν μέχρι και τα …τανκς!.

Keywords
Τυχαία Θέματα