Χαμός στη Βουλή για τον Γ. Κατρούγκαλο – Την παραίτησή του ζητούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ

14:42 9/4/2015 - Πηγή: BankWars

Την παραίτηση του υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου ζητούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με αφορμή τη σημερινή εμφάνιση του Γ. Κατρούγκαλου στα έδρανα της Βουλής.

Σε δήλωσή του, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης τόνισε αρχικά:

«Σήμερα,

Μεγάλη Πέμπτη, εμφανίστηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο Υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργος Κατρούγκαλος, να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο εκσυνδικαλισμού της Δημόσιας Διοίκησης».

«Οι απαντήσεις του», πρόσθεσε, «για την προφανή σύγκρουση συμφέροντος στο πρόσωπό του, η οποία προκύπτει από τις πρόσφατες αποκαλύψεις, ήταν για ακόμη μια φορά ανεπαρκέστατες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «την τελική ευθύνη για την παραμονή του κ. Κατρούγκαλου στην κυβέρνηση την έχει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος συνεχίζει και τον καλύπτει».

«Η νέα ηθική της κυβερνώσας Αριστεράς διέπεται από την εξαργύρωση γραμματίων που συνήφθησαν πριν από τις εκλογές και μάλιστα με προμήθεια 12%», αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει:

«Όπως διδάσκουν τα 12 Ευαγγέλια, τα αργύρια εύκολα καταλύουν και εξαγοράζουν συνειδήσεις…».

Αποχώρησε το ΠΑΣΟΚ

Αποχώρησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ από τη συνεδρίαση της διαρκούς επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης με θέμα την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου «εκδημοκρατισμός της Διοίκησης-καταπολέμηση γραφειοκρατίας και ηλεκτρονική διακυβέρνηση, αποκατάσταση αδικιών κλπ».

Αιτία ήταν η παρουσία του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου, η οποία «δημιουργεί θέμα μείζονος ηθικής και πολιτικής σημασίας», σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη.

«Οι ιδιότητες αφενός του αμέσως ή εμμέσως πληρεξουσίου δικηγόρου υπαλλήλων του δημοσίου που προβάλλουν αξιώσεις επαναπρόσληψης, οικονομικών απαιτήσεων κλπ από το ελληνικό Δημόσιο και αφετέρου του αρμοδίου επί των θεμάτων αυτών Υπουργού είναι ασύμβατες λόγω προφανούς σύγκρουσης συμφερόντων», τονίζει και συμπληρώνει:

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει μια πολιτικώς αήθη διαδικασία, την οποία όφειλε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να έχει διευθετήσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα