Χαμός στη Μεσογείων – Ρίχνουν τα τσαντίρια των Ρομά – Φωτιές σε κάδους

Χαμός στη λεωφόρο Μεσογείων, στο ύψος του Νομισματοκοπείου. Ρομά που μένουν στον καταυλισμό του Χαλανδρίου, έκλεισαν το δρόμο και έβαλαν φωτιές σε κάδους διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση για την κατεδάφιση του καταυλισμού που υπάρχει εκεί εδώ και 40 χρόνια.

Έχουν ανάψει φωτιές σε λάστιχα και έκλεισαν μέρος του κατερχόμενου ρεύματος, με αποτέλεσμα το κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Ο καταυλισμός αποφασίστηκε να μεταφερθεί στα Μέγαρα.

Η κόντρα παίρνει και πολιτικές διαστάσεις, καθώς η απόφαση για κατεδάφιση ανήκει στην προηγούμενη δημοτική αρχή του Χαλανδρίου. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ,

ο νυν δήμαρχος που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ Σίμος Ρούσσος αντιτάχθηκε στο γκρέμισμα του καταυλισμού, αναφέροντας ότι «η λύση δεν μπορεί να δοθεί με αυταραχικό τρόπο και με αυτά τα μέσα».

«Είναι αδιανόητο μέσα στον οικιστικό ιστό να κάνουν στρατιωτική επιχείρηση», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι Ρομά πρέπει να μεταφερθούν με έναν βιώσιμο τρόπο.

Ο κ. Ρούσσος κατήγγειλε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί στοχοποίησή του, λόγω της άρνησής του να συναινέσει στον έλεγχο για τις μονιμοποιήσεις δημοτικών υπαλλήλων.

Εκπρόσωποι των Ρομά αναφέρουν ότι είναι εγγεγραμμένοι κάτοικοι του Δήμου Χαλανδρίου και δικαιούνται, σύμφωνα και με την ελληνική νομοθεσία, να στεγαστούν στο Χαλάνδρι και όχι να πάνε σε μια απομακρυσμένη περιοχή που θα είναι δύσκολη έως αδύνατη η πρόσβαση τους σε σχολεία και υπηρεσίες υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα