Μπήκαν οι υπογραφές Τραπεζών, Σκλαβενίτη για τον Μαρινόπουλο

H εταιρεία Σκλαβενίτης, οι Τράπεζες και o Μαρινόπουλος, υπέγραψαν τη συμφωνία εξυγίανσης, αναφέρουν αξιόπιστες πηγές της αγοράς.

Στόχος είναι να συγκεντρωθούν μέσα στις επόμενες ώρες οι υπογραφές των πιστωτών της αλυσίδας προκειμένου την Παρασκευή να κατατεθεί στο δικαστήριο αίτηση για την υπαγωγή της στο άρθρο 106Β. Η αίτηση υπαγωγής

στο άρθρο 106 Β πρέπει να υποβληθεί στις 30 Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου, προκειμένου με βάση το αισιόδοξο σενάριο να υπάρξει τελεσίδικη απόφαση μέσα στον Δεκέμβριο και σύμφωνα με το ρεαλιστικό στις αρχές του 2017.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ψήφο εμπιστοσύνης στην οικογένεια Σκλαβενίτη, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του foodbusiness.gr, έδωσαν οι προμηθευτές της Μαρινόπουλος, καθώς επί της αρχής αποδέχθηκαν την συμφωνία εξυγίανσης σε ποσοστό άνω του απαιτούμενου 60%.

Μπροστά στο δίλλημα να απωλέσουν το σύνολο των απαιτήσεών τους ή να λάβουν το 50% αυτών, άμεσα μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, οι προμηθευτές στην πλειοψηφία τους επέλεξαν την δεύτερη περίπτωση, σε αυτή τουλάχιστον τη φάση, καθώς δεν έχουν ακόμη στα χέρια τους την τελική συμφωνία.

Σε κάθε περίπτωση, εντός του επόμενου 48ωρου αναμένεται να ολοκληρωθεί η έγγραφη συναίνεση των πιστωτών της Μαρινόπουλος στο σχέδιο εξυγίανσης, προκειμένου να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο 60% του συνόλου των πιστωτών και του 40% των ενέγγυων πιστωτών, που απαιτείται για να υποβληθεί στο δικαστήριο αίτηση για υπαγωγή της Μαρινόπουλος στα άρθρα 106 β&θ.

Στη συνέχεια θα κατατεθεί στο δικαστήριο η αίτηση υπαγωγής της Μαρινόπουλος στο άρθρο 106 β & θ και η παραίτησή της από την αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο 99. Βάσει του σχεδιασμού, η αίτηση θα κατατεθεί στο δικαστήριο έως την ερχόμενη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου ή το αργότερο, στις αρχές Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα