ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ-ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ-ΒΡΟΧΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΓΙΑ ΔΙΩΤΗ ΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ “ΕΝΟΧΗ” ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

UPD Αλαλούμ έχει δημιουργηθεί σχετικά με τον ακριβή χρόνο παράδοσης της αρχικής λίστας Λαγκάρντ στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει υποστηρίξει ότι παρέλαβε την λίστα με τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC της Γενεύης τον Οκτώβριο του 2010, αλλά…….

Από το υπουργείο Εξωτερικών όμως, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε απάντηση που δόθηκε στη Βουλή

στις 25 Οκτωβρίου του 2012, επισημαίνεται ότι η λίστα Λαγκάρντ δόθηκε στον κ. Παπακωνσταντίνου τον Σεπτέμβριο του 2010!

«Τον Σεπτέμβριο 2010 διακινήθηκε ατύπως, μέσω της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Παρίσι, κλειστός φάκελος, άνευ διαβιβαστικού εγγράφου, από το γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών προς τον τότε Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν δύναται να βεβαιώσει το ακριβές περιεχόμενο του φακέλου», αναφέρεται στην απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Κώστας Βαξεβάνης προσήλθε στον εισαγγελέα σήμερα το πρωί ο οποίος προσκόμισε το περιοδικό HOT DOC, στο οποίο αναφέρεται ότι η ημερομηνία αλλοίωσης της Λίστας Lagarde είναι 4 και 5 Αυγούστου του 2010. Σύμφωνα με το περιοδικό το οποίο επικαλείται «πραγματογνωμοσύνη που έγινε από πιστοποιημένο εργαστήριο ηλεκτρονικών πειστηρίων με τις πιο σύγχρονες μεθόδους, όπως αυτές που χρησιμοποιεί το FBI και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αυτή είναι η ημερομηνία που το CD μεταγράφηκε σε στικάκι usb, χωρίς όμως να γίνει πλήρης αντιγραφή του αρχικού αρχείου».

Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ. Αυτο αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ μετά τις αποκαλύψεις που οι οικονομικοί εισαγγελεις Πεπόνης και Μουζακιτης έκαναν, όσον αφορά στο χρόνο τέλεσης του “εγκλήματος” με το διαβόητο στικάκι. Τη Δευτέρα ο κ. Διώτης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Τα νέα δεδομένα:

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της “λίστας Λαγκάρντ” καθώς η αντιγραφή του αρχείου φέρεται να έγινε στις αρχές Ιουλίου του 2011, δηλαδή έπειτα από την αποχώρηση του Γιώργου Παπακωνσταντινου από το υπουργείο Οικονομικών και πριν την επακόλουθη ανάληψη του υπουργικού θώκου από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος παρέλαβε το αρχείο από τον τότε ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος είναι η 9η και 10η Ιουλίου 2011, όταν το συγκεκριμένο υλικό βρισκόταν στα χέρια του εισαγγελέα και τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννη Διώτη.

Σύμφωνα με καταθέσεις τόσο του κ. Διώτη όσο και του Ευάγγελου Βενιζέλου το στικάκι παραδόθηκε στον πρώην υπουργό Οικονομικών τον Αύγουστο του 2011. Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου στις 17 Ιουνίου του 2011 είχε αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών και είχε αναλάβει το υπουργείο Περιβάλλοντος κατά τον τότε ανασχηματισμό.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς δηλώνουν, εμμέσως πλην σαφώς, προς τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Νίκο Παντελή ότι δεν χρειάζεται να παραδώσουν το USB στον επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος κ. Ι. Σφακιανάκη αφού εκείνοι έχουν εντοπίσει τη συγκεκριμένη ημερομηνία που έγινε η αντιγραφή του υλικού.

Ερωτηματικά γεννώνται, βέβαια, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, για το εάν το συγκεκριμένο αντίγραφο, που παραδόθηκε στον κ. Βενιζέλο, είναι το μοναδικό ή εάν έχει προϋπάρξει μεταγραφή του αρχικού υλικού που ήρθε από τη Γαλλία υπό μορφή cd.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Στο επίκεντρο της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ βρίσκεται πλέον ο πρώην ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, ο οποίος σε ερώτηση της επιτροπής της Βουλής για το αν είχε κρατήσει κάποιο αντίγραφο είχε απαντήσει αρνητικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα