ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

- Μείωση του ΕΝΦΙΑ μέσα στο 2015

-Ενιαίος φόρος επιχειρήσεων στο 15%

-Οχι σε νέες μειώσεις συντάξεων και εισοδημάτων, ναι σε λογικές αυξήσεις

-Αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου

-Κατάργηση «πόθεν έσχες» για την πρώτη κατοικία

ΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΟΥ – ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΒΑΣΗ – ΑΥΞΗΣΗ ΑΕΠ 54 ΔΙΣ ΚΑΙ 770.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΩΣ ΤΟ 2021 Μόνο από τους επτά ηγετικούς κλάδους
της οικονομίας της χώρας η Ελλάδα θα αυξήσει το ΑΕΠ της κατά 54 δισ. ευρώ και θα δημιουργήσει 770.000 νέες θέσεις εργασίας ως το 2021, υποστήριξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας το Σάββατο, κατά την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του κόμματος ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έθεσε λακωνικά την ουσία του Εθνικού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων και Ανάπτυξης χρησιμοποιώντας έξι λέξεις.

«Τομές, μεταρρυθμίσεις, ανταγωνιστικότητα παντού, ανατροπές παντού», ήταν η φράση που χρησιμοποίησε, στην εκδήλωση που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στα γραφεία του κόμματος στην λεωφόρο Συγγρού.

Ο κ.Σαμαράς υποστήριξε ότι αναμένεται ανά κλάδο να υπάρξουν τα εξής οφέλη στο ΑΕΠ και την απασχόληση ανά κλάδο το διάστημα 2015-2021:

Τουρισμός: 16,5 δισ. ευρώ και 225.000 νέες θέσεις εργασίαςΑγροτική Ανάπτυξη: 13 δισ. ευρώ και 315.000 νέες θέσεις εργασίαςΕνέργεια, Περιβαλλοντικές υπηρεσίες, ΑΠΕ, Διαχείριση Υδάτων, Διαχείριση αποβλήτων (χωρίς τα έσοδα από τον αγωγό TAP και την εξόρυξη υδρογονανθράκων): 9,5 δισ. ευρώ και 40.000 νέες θέσεις εργασίαςΝαυτιλία: 8,5 δισ. ευρώ και 70.000 νέες θέσεις εργασίαςΔιακομιστικό εμπόριο, Logistics: 2,5 δισ. ευρώ και 65.000 νέες θέσεις εργασίαςΕρευνα και τεχνολογία: 2 δισ. ευρώ και 50.000 νέες θέσεις εργασίαςΦάρμακα: 2 δισ. ευρώ και 25.000 νέες θέσεις εργασίας.

Ετσι, θα έχουμε ξεπεράσει τα επίπεδα στα οποία βρισκόταν η οικονομία στα προ κρίσης επίπεδα, είπε ο κ.Σαμαράς.

Μάλιστα, προσέθεσε ότι η πραγματική εικόνα θα είναι πολύ πιο εντυπωσιακή, καθώς εκτός των επτά ηγετικών κλάδων στην ελληνική οικονομία υπάρχουν πολλοί δυναμικοί τομείς, όπως το εμπόριο και οι υπηρεσίες, οι κατασκευές, οι ιατρικές υπηρεσίες, τα μεταλλικά υλικά και τα δομικά υλικά κτλ.

Στήνουν παγίδα παρόμοια με το «λεφτά υπάρχουν»

«Κάποιοι θέλουν το κομματικό κράτος επιχειρηματία, κάποιοι θέλουν την παντοδυναμία του κρατισμού, εμείς θέλουμε ανάπτυξη. ΜΑς υπόσχονται ότι από λεφτά που δεν υπάρχουν θα χρηματοδοτήσουν συντάξεις, μισθούς και θα φέρουν διόγκωση του χρέους. Εμείς λέμε ότι ο τόπος πρέπει να αρχίσει να παράγει ξανά με εξωστρεφή οικονομία. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που να ευνοεί την επιχειρηματικότητα και να απελευθερώνει τον δυναμισμό του λαού μας. Η κυβέρνηση απέτρεψε την έξοδο της χώρας από το ευρώ ενώ υπάρχει κόμμα που θέλει να στήσει παγίδα στον ελληνικό λαό παρόμοια με το “λεφτά υπάρχουν”. Ο ελληνικός λαός δεν θα πέσει από το ένα ναρκοπέδιο στο άλλο», είπεο κ.Σαμαράς.

«Θα πω την αλήθεια για το που βρισκόμασταν» ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Με τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων ο ΟΟΣΑ κατατάσσει την χώρα στις πρώτες θέσεις των μεταρρυθμίσεων. Έγινε κοσμογονία μεταρρυθμίσεων και τομές μεγάλες σε συνθήκες κρίσεις. Τα επόμενα χρόνια θα προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις σε συνθήκες ανάπτυξης».

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνόψισε λέγοντας:

κλείσαμε τρεις δύσκολους προϋπολογισμούς που επιβεβαιώνονται μέχρι υποδιαστολής και τώρα μπορούμε να βγούμε από το μνημόνιο ένα χρόνο νωρίτερα.ξεκινήσαμε την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου που μπορεί να φέρει επενδύσεις και έσοδα για το κράτος. Κάποιοι ονειρεύονται ακόμη και τώρα επανακρατικοποιήσεις που δεν γίνονται πουθενάτρίτον ψηφίστηκε ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, καλύπτουμε όσα χρειάζεται το κράτος και βγάζουμε και τους τόκους για το χρέος.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ

«Τομές και ανταγωνιστικότητα παντού»

«Τομές, μεταρρυθμίσεις, ανταγωνιστικότητα παντού», συνόψισε το σχέδιό του ο Πρωθυπουργός.

«Κάποιοι θέλουν το κομματικό κράτος επιχειρηματία, κάποιοι θέλουν την παντοδυναμία του κρατισμού, εμείς θέλουμε ανάπτυξη. Μας υπόσχονται ότι από λεφτά που δεν υπάρχουν θα χρηματοδοτήσουν συντάξεις, μισθούς και θα φέρουν διόγκωση του χρέους.

»Εμείς λέμε ότι ο τόπος πρέπει να αρχίσει να παράγει ξανά με εξωστρεφή οικονομία. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που να ευνοεί την επιχειρηματικότητα και να απελευθερώνει τον δυναμισμό του λαού μας. Η κυβέρνηση απέτρεψε την έξοδο της χώρας από το ευρώ, ενώ υπάρχει κόμμα που θέλει να στήσει παγίδα στον ελληνικό λαό παρόμοια με το “λεφτά υπάρχουν”. Ο ελληνικός λαός δεν θα πέσει από το ένα ναρκοπέδιο στο άλλο», δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

«Θα πω την αλήθεια για το πού βρισκόμασταν», ανέφερε ο Πρωθυπουργός. «Με τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων, ο ΟΟΣΑ κατατάσσει την χώρα στις πρώτες θέσεις των μεταρρυθμίσεων. Έγινε κοσμογονία μεταρρυθμίσεων και τομές μεγάλες σε συνθήκες κρίσεις. Τα επόμενα χρόνια θα προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις σε συνθήκες ανάπτυξης».

Συνοψίζοντας σε άξονες, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε:

«Πρώτον, κλείσαμε τρεις δύσκολους προϋπολογισμούς που επιβεβαιώνονται μέχρι υποδιαστολής και τώρα μπορούμε να βγούμε από το μνημόνιο ένα χρόνο νωρίτερα.

Δεύτερον, ξεκινήσαμε την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου που μπορεί να φέρει επενδύσεις και έσοδα για το κράτος. Κάποιοι ονειρεύονται ακόμη και τώρα επανακρατικοποιήσεις που δεν γίνονται πουθενά.

Τρίτον, ψηφίστηκε ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, καλύπτουμε όσα χρειάζεται το κράτος και βγάζουμε και τους τόκους για το χρέος».

«Ανατροπές και σταδιακές φορολογικές μειώσεις»Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για ανατροπές σε όλους τους τομείς, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις σταδιακές φορολογικές μειώσεις, με ορίζοντα ορισμένων ετών και «χωρίς τη δημιουργία νέων ελλειμμάτων». Αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ ηδη από το 2015.Ο κ. Σαμαράς συνέδεσε το «πλήρες αναπτυξιακό σχέδιο» το οποίο εξήγγειλε με προγραμμα «σαρωτικών μεταρρυθμίσεων», με συγκρότηση, στο ίδιο πλαίσιο, ενός «δίκαιου κοινωνικού κράτους», το οποίο θα λειτουργεί ως δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τα πλέον αδύναμα τμήματα του πληθυσμού.«Δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις»Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία περαιτέρω μείωση σε μισθούς και συντάξεις, σημειώνοντας ότι πλέον, με την έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης, ήρθε ο καιρός των αυξήσεων. «Λελογισμένων, αλλά αυξήσεων», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, που δεσμεύθηκε ακόμη για απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας.«Ο κρατισμός και ο λαϊκισμός είναι το κακό μας ριζικό, δε δίνει όμως ελπίδα, ανακυκλώνει αδιέξοδα, δημιουργεί μόνο νοσταλγία σε κάποιους για τα συντεχνιακά προνόμια που έχασαν», σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., στρέφοντας εκ νέου τα βέλη του προς τον ΣΥΡΙΖΑ.«Εκείνοι είναι ένα ατύχημα που δε θα συμβεί ποτέ στην Ελλάδα», ανέφερε συγκεκριμένα. «Καλούμαστε να πετάξουμε ή να βουλιάξουμε», πρόσθεσε.«Ο λαός θα διαλέξει τομές, μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα της ανάπτυξης θα νικήσει. Επιτέλους», κατέληξε ο Πρωθυπουργός. «Σ’ αυτές τις εκλογές δεν θα κερδίσει η Νέα Δημοκρατία, θα νικήσει η Ελλάδα με τη Νέα Δημοκρατία».

Keywords
προγραμμα, προγραμμα, νεα δημοκρατια, ενφια, αυξηση, αεπ, ελλαδα, σαμαρας, απε, tap, logistics, οοσα, μνημονιο, προυπολογισμος, χρεος, καιρος, συριζα, εκλογες, νέα, Αντωνης Σαμαρας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, σταση εργασιας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, ποθεν εσχες βουλευτων, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, μνημονιο 2, εκλογες 2012, κοινωνικος τουρισμος, αλλαγη ωρας 2012, μνημονιο 3, εκλογες 2015, ξανα, αεπ, δημοκρατια, οικονομια, οοσα, πλαισιο, ωρα, αυξηση, αξονες, απε, ατυχημα, γινονται, γραφεια, διαστημα, διχτυ, δομικα υλικα, εγινε, ευρω, ειπε, υπαρχει, ελπιδα, εξι, επενδυσεις, επτα, ετων, τεχνολογια, ιδιο, υπηρεσιες, θεσεις εργασιας, εικονα, κατασκευες, κυβερνηση, κομμα, λεφτα, λογο, μειωση, νεες θεσεις εργασιας, ουσια, παρουσιαση, περιβαλλον, σαββατο, συγκεκριμενα, σχεδιο, συγγρου, εμφαση, χωρα, λεξεις, logistics, tap, θεσεις, υλικα
Τυχαία Θέματα