Υπογράφεται η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας για τους τραπεζοϋπαλλήλους

νέα κλαδική σύμβαση εργασίας μεταξύ των τραπεζοϋπαλλήλων και των τραπεζών ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ.

H υπογραφή της νέας κλαδικής σύμβασης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη, ημέρα λήξης της 3μηνης μετενέργειας.

Kατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ

υπό εξέταση τέθηκε το συμφωνηθέν πλαίσιο της κλαδικής σύμβασης εργασίας, το οποίο ολοκληρώθηκε την Παρασκευή.

H νέα κλαδική σύμβαση:

1. Διασφαλίζει την εργασία, παρέχοντας ασφάλεια και σιγουριά στους εργαζόμενους στις Τράπεζες για δυόμιση ολόκληρα χρόνια.
2. Κατοχυρώνει το θεσμό των συλλογικών συμβάσεων, που έχει πληγεί καθοριστικά από τη νομοθετική κατεδάφιση του πλαισίου προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων.
3. Καταξιώνει την ΟΤΟΕ και το συνδικαλιστικό κίνημα στις Τράπεζες, διατηρώντας τη συνδικαλιστική του υπόσταση και το ρόλο του, που είναι αναγκαίος όσο ποτέ στο νέο πολιτικό, κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον, όπως διαμορφώνεται στις Τράπεζες.

«Η ΟΤΟΕ αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση, γιατί στις πιο δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες για όλους, διατήρησε το αξιόμαχο του κλάδου στο παρόν και στο μέλλον, για να υπερασπίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων στις Τράπεζες και να χαράξει σε άλλες, καλύτερες συνθήκες μια νέα διεκδικητική πορεία» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΟΤΟΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα