Αβραμόπουλος Επίτροπος – Συνάντηση με Σαμαρά σήμερα – Ο σύζυγος της Αλεξίας …διαφωνεί

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Ο Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ θα είναι ο νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαική Επιτροπή.

Στην ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης υπογραμμίζεται ότι «σε συνέχεια της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 16ης Ιουλίου 2014, η Κυβέρνηση ενημέρωσε με επιστολή τον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι προτείνει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη θέση του Επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή

Επιτροπή».

Πλεύρης στη θέση Αβραμόπουλου στη Βουλή


Για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στην Κομισιόν, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα πρέπει να παραιτηθεί από βουλευτής. Τη θέση του κ. Αβραμόπουλου στη Βουλή των Ελλήνων καταλαμβάνει ο Θάνος Πλεύρης, πρώτος επιλαχών της ΝΔ στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Αθηνών.

Ονόματα για τη θέση του Υπουργού Άμυνας

Τα πρώτα ονόματα των υποψήφιων διαδόχων του Δ.Αβραμόπουλου στο υπουργείο Άμυνας: Εκτός από την αναπληρώτρια υπουργό, Φώφη Γεννηματά, έχουν ακουστεί του στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου και του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

ΝΩΡΙΤΕΡΑ…

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στη Ντόρα Μπακογιάννη ότι δεν θα είναι ο επίτροπος που θα εκπροσωπεί την Ελλάδα στο «Κολέγιο» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πιθανότατα τη θέση αυτή θα πάρει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τον οποίο ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί την Κυριακή.

H θέση του επιτρόπου είναι ηγεμονική καθώς πέρα από τις πολύ υψηλές οικονομικές αποδοχές, προσφέρει στον κάτοχο τις προσβάσεις σε όλες τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υψηλή προβολή που, τις περισσότερες φορές, είναι και ανώδυνη. Παράλληλα, όσον αφορά την εσωτερική σκηνή, ο Έλληνας Επίτροπος δύναται να παρακολουθεί τα πράγματα από απόσταση ασφαλείας και να κάνει αισθητή την παρουσία του όποτε εκείνος το επιθυμεί.

Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΙΑΣ…

Τις πρώτες αντιδράσεις από το στρατόπεδο της Ντόρας Μπακογιάννη προκαλεί ήδη η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να μην της δώσει τη θέση της Επιτρόπου.Και ω ποία έκπληξη! Ο πρώτος που αντέδρασε είναι ο πρώην εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος. Πέραν της πολιτικής εκτίμησης που μπορεί να τρέφει στη Ντόρα, η αντίδρασή του ενέχει και το στοιχείο της οικογενειακής αλληλεγγύης αφού είναι σύντροφος της κόρης της, Αλεξίας. Ωστόσο το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο κ. Παπαδόπουλος επικαλείται την παλαιότερη την παλαιότερη ρήξη του Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος είχε αποκαλέσει το Δ. Αβραμόπουλο ως «κύριο Τίποτα». Συγκεκριμένα με ανάρτησή του στο Facebook ο Α. Παπαδόπουλος λέει: «Άμα είσαι “κύριος τίποτα” εώς και επίτροπος γίνεσαι σε αυτήν τη χώρα».
Αυτό που δε θυμάται ο νεαρός Ανδρέας, που προφανώς ο ίδιος έχει τόσο βαρύ βιογραφικό για να χαρακτηρίζει τον υπουργό Άμυνας ως Τίποτα είναι ότι τελικά σ’ εκείνη τη μάχη με τον Πάγκαλο νικητής ήταν ο Αβραμόπουλος. Όπως φαίνεται ότι κερδίζει τώρα και τη μάχη με τη Ντόρα για τη θέση του επιτρόπου. Σε κάθε περίπτωση η πρόκληση Παπαδόπουλου οδήγησε σε εκρήξεις οργής τόσο στο επιτελείο Αβραμόπουλου όσο και στο Μαξίμου. Οι του Μαξίμου δε έλεγαν ότι οι αντιδράσεις από πλευράς Ντόρας μάλλον επιβεβαιώνουν τους λόγους που αποκλείστηκε η κ. Μπακογιάννη.
Ιδού και η σχετική ανάρτηση:
ΠΗΓΗ: matrix24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα