ΑΥΓΗ: Όλα θα κριθούν στις επόμενες τρεις μέρες του ΣΥΡΙΖΑ

Καθοριστικές αναμένεται να είναι οι τρεις επόμενες ημέρες τόσο για την κυβέρνηση μειοψηφίας που συγκροτούν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛΛ. μετά την καταψήφιση της συμφωνίας με τους δανειστές από τους βουλευτές κατά βάση της “Αριστερής Πλατφόρμας”, όσο και για το εσωκομματικό τοπίο.

Η ψηφοφορία της Τετάρτης στη Βουλή για το 2ο “προαπαιτούμενο” νομοσχέδιο

αποτελεί βαρόμετρο για την επιβίωση της κυβέρνησης, η οποία έχει ως προϋπόθεση την υπερψήφιση από τουλάχιστον 120 βουλευτές, για την ολοκλήρωση της συμφωνίας ώστε να μην εισέλθει η χώρα στο φάσμα της χρεοκοπίας και για την κατεύθυνση που θα πάρουν οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Με δεδομένο τον χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση που προσέδωσε ο Αλ. Τσίπρας στις δύο προηγούμενες ψηφοφορίες, η επανάληψη και το εύρος του ρήγματος στην τρίτη είναι βαρύνουσας σημασίας για τις εσωκομματικές ισορροπίες.

Αξιοσημείωτες είναι, πάντως, και οι “ενωτικές” πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται ή οι διαβουλεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, κυρίως σε κομματικό επίπεδο, για “χρυσή τομή” της τελευταίας στιγμής. Η δρομολόγηση και το επίπεδο (Κ.Ε., συνέδριο, κ.ά.) του εσωκομματικού διαλόγου θα προσδιοριστούν από την Π.Γ. τις προσεχείς ημέρες.

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα