ΑΥΓΗ: Έντιμη συμφωνία που θα σέβεται τη λαική εντολή – Η ώρα των ηγετών

Θέμα πολιτικής βούλησης των Ευρωπαίων ηγετών είναι πλέον η επίτευξη μιας έντιμης συμφωνίας της Αθήνας με τους δανειστές, η οποία θα σέβεται τη λαϊκή εντολή. Ο πρωθυπουργός διαμήνυσε προς τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι πρέπει για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις και είναι θέμα πολιτικής βούλησης “αν η Ευρώπη θα ανεχθεί, όχι μια αριστερή κυβέρνηση, αλλά την ίδια τη Δημοκρατία στη χώρα που γεννήθηκε”.

Ο Αλέξης Τσίπρας

απηύθυνε κάλεσμα στο εσωτερικό μέτωπο για συστράτευση στις εθνικές “κόκκινες γραμμές”, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα στους δανειστές ότι η Αθήνα δεν θα υποχωρήσει σε ακραίες αξιώσεις των τεχνικών κλιμακίων για συντάξεις, εργασιακές σχέσεις, ΦΠΑ και δημοσιονομικούς στόχους. Το αυριανό Eurogroup οφείλει να δώσει σήμα προόδου για τις διαπραγματεύσεις, ώστε η ΕΚΤ να ανοίξει τη ρευστότητα μέχρι την επίτευξη οριστικής συμφωνίας τον Ιούνιο.

Οι διαπραγματεύσεις σημείωσαν πρόοδο μετά τις τηλεφωνικές συνομιλίες του πρωθυπουργού με Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ και Λαγκάρντ, που καλούνται να σταθούν στο ύψος της ιστορικής τους ευθύνης και να δώσουν πολιτική λύση. Αν οι δανειστές επιμείνουν στην αδιάλλακτη στάση τους, ο λαός θα πάρει την απόφαση για την πορεία της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα