Α.Τσίπρας: Ρήξη με τη διαπλοκή – Λύση με την Ευρώπη

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού στη Real News

Με τίτλο: “Ρήξη με τη διαπλοκή, λύση με την Ευρώπη” και βαρυσήμαντη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews. O Πρωθυπουργός επισημαίνει: “Δεν συζητάω τρίτο μνημόνιο” και εκτιμά ότι “η δημοκρατική Ευρώπη δεν θα επιλέξει τη ρήξη”. Ο Α. Τσίπρας

δίνει έμφαση στις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης που είναι: “όχι σε περικοπές μισθών-συντάξεων και σε απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων”.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός λέει: “Η συμφωνία του Ιουνίου δεν μπορεί παρά να αφορά και την αλλαγή των όρων για την αποπληρωμή του χρέους, καθώς και την απομείωσή του”. Επίσης αποκαλύπτει: “Έχουμε ήδη εκκινήσει διαδικασίες έρευνας των διάφορων λιστών μεγαλοκαταθετών, ερευνούμε ύποπτες συμβάσεις, ενώ μια από τις προτεραιότητες μας το επόμενο διάστημα είναι η εκκίνηση και ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες”.

Ο Α. Τσίπρας αναφερόμενος στα εσωκομματικά διευκρινίζει: “Αν υπάρξουν στελέχη στο μέλλον που θα βάλουν το προσωπικό τους πολιτικό συμφέρον πάνω από τα συμφέροντα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, τότε αυτό δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό”.

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: “7 “εμπόδια” στην ανάπτυξη”. Ο Ν. Χατζηνικολάου επισημαίνει: “Η χώρα χρειάζεται τώρα επειγόντως και πάση θυσία αναθέρμανση της οικονομικής της δραστηριότητας, ώστε να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας. Και αυτό προϋποθέτει την προσέλκυση “φρέσκου” χρήματος, το οποίο πηγαίνει πάντα εκεί που βλέπει ευκαιρίες! Όχι…μπελάδες!”

Keywords
Τυχαία Θέματα