Αθωώθηκε ο Βίκτωρας Ρέστης και άλλοι 10 για τα δάνεια της FBB

Αθώους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον Βίκτωρα Ρέστη και 10 ακόμη άτομα για το αδίκημα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτό.

Αφορμή τα δάνεια που είχε χορηγήσει η τράπεζα FBB, συμφερόντων του εφοπλιστή, σε ναυτιλιακές εταιρείες την διετία 2009-2011.

Το δικαστήριο έκρινε ότι για τα επίμαχα δάνεια δόθηκαν επαρκείς εμπράγματες εξασφαλίσεις και ουδείς ευθύνεται αν στη συνέχεια λόγω και της οικονομικής κράσης, το μέγεθος της οποίας δεν μπορούσε να προβλεφθεί, η αξία τους
μειώθηκε.

Επιπλέον, κατά τους δικαστές, δεν απεδείχθη κατά την ακροαματική διαδικασία το έτερο σκέλος της κατηγορίας, ότι δηλαδή η χορήγησή τους επηρέασε την κεφαλαιακή επάρκεια του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος με συνέπεια να προσφύγει σε χρηματοδότηση από τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας της Τραπέζης της Ελλάδος.

Την αθώωση των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων εκτός του κ. Ρέστη ήταν οι εκπρόσωποι των ναυτιλιακών εταιρειών και τα τραπεζικά στελέχη που ενεπλέκησαν στην έγκριση και χορήγηση των δανείων, είχε προτείνει νωρίτερα και ο εισαγγελέας της έδρας.

Μεταξύ των κατηγορουμένων, ο πρώην πρόεδρος του Ταμεί­ου Χρηματοπιστωτικής Στα­θερότητας, Γιώργος Μιχελής ο οποί­ος από τον Μάιο του 2009 έως τον Σεπτέμ­βριο του 2010 ήταν μέλος του διοικητι­κού συμβουλίου της FBB, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος, καθηγητής Χρήστος Καζαντζής και οι επιχειρηματίες ‘Ιων-Γεώργιος Βαρουξάκης και Τζορτζ Έλιοτ.

Keywords
Τυχαία Θέματα