Αθώωση και δικαίωση για την Φανή Χαλκιά

Λοιδωρήθηκε όσο λίγοι αν και μας είχε χαρίσει στιγμές ανείπωτης χαράς και περηφάνιας. Υπέστη διεθνές κυνηγητό γιατί κατάφερε αυτά που άλλοι θα χρειαζόντουσαν μια ζωή για να τα πετύχουν. Την εξαφάνισαν από τον στίβο με μια ψεύτικη όπως αποδεικνύεται κατηγορία, αλλά ο χρόνος δεν γύριζει πίσω για να μας χαρίσει περισσότερα μετάλλια και συγκινήσεις.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του 2004 Φανή Χαλκιά δικαιώθηκε απόλυτα και αθωώθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, στην υπόθεση ντόπινγκ που εκδικάζεται τους τελευταίους μήνες και στην οποία κατηγορούνται δεκάδες αθλητές,

προπονητές και παράγοντες.

Το Εφετείο απήλλαξε ομοφώνως τόσο τη -σήμερα- 37χρονη πρωταθλήτρια, όσο και τον προπονητή της, Γιώργο Παναγιωτόπουλο (κατηγορείτο για προμήθεια παράνομων ουσιών), αναγνωρίζοντας ότι αμφότεροι έπεσαν θύματα του κυκλώματος νοθευμένων σκευασμάτων.

Η εκδίκαση αφορά τα αποτελέσματα των αιφνιδιαστικών ελέγχων του παγκόσμιου οργανισμού αντιντόπινγκ (WADA) το 2008. Στις έρευνες βρέθηκαν θετικά δείγματα αρκετών Ελλήνων αθλητών, με συνέπεια, πέραν των αθλητικών πειθαρχικών εξελίξεων, να υπάρξουν και ποινικές διώξεις για χορήγηση σε αθλητή από κοινού και κατά συρροή απαγορευμένης χημικής ουσίας με σκοπό τη βελτίωση της αγωνιστικής του διάθεσης, ικανότητας και απόδοσης, τη χρησιμοποίηση από κοινού απαγορευμένης χημικής ουσίας από αθλητή και ηθική αυτουργία στην ανωτέρω πράξη, την κατασκευή, πώληση, προμήθεια και κατοχή ουσιών.

Τα δείγματα της Φανής Χαλκιάς ήταν θετικά στην ουσία M3 (μεθυλτριενολόνη), ωστόσο τόσο η ίδια, όσο και ο δικηγόρος της, Γιάννης Μαρακάκης, έδωσαν αγώνα δρόμου για πέντε χρόνια, ώστε να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει ενοχή.

Η κούρσα στην Αθήνα το 2004 που είχε ανατριχιάσει όλους τους Έλληνες:

Keywords
Τυχαία Θέματα