Αθώος ή ένοχος ο Γ.Πάσχας; Τι κρύβεται πίσω από τη δίωξη του στελέχους της ΤτΕ -Όλες οι δηλώσεις

Εν όψει …Πάσχα, ένας Πάσχας και μάλιστα στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος, άρα και του Στουρνάρα, θεωρείται ένα καλό…αρνί για τη σούβλα του “συστήματος”, εν όψει μάλιστα εκλογών και δεδομένων των όσων έχουν συμβεί τελευταία στο πολιτικό σκηνικό.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γεώργιος Πάσχας

διώκεται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος από τον επίκουρο εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς. Ο πρώην επιθεωρητής της Εθνικής Τράπεζας φέρεται να έχει εκμεταλλευτεί τη θέση του εκεί για να πάρει δάνεια άνω των 800.000 ευρώ, από τα οποία δεν έχει αποπληρώσει.

Ο σάλος που προκλήθηκε από την είδηση που δημοσίευσε πρωτοσέλιδα η Εφημερίδα των Συντακτών, περιλαμβάνει δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου (μιλάει για «μέγιστο ηθικό και πολιτικό ζήτημα» και για το ότι “εγείρονται τεράστια ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο διοικείται η ΤτΕ») και του Αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π.Πολάκη που ζητά την παραίτηση Στουρνάρα.

ΠΑΣΧΑΣ: ΔΕΝ ΕΙΧΑ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΗ ΟΦΕΙΛΗ

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Πάσχας ανακοίνωσε ότι:

«Σχετικά με το συκοφαντικό δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών”, του οποίου τα κίνητρα είναι προφανή και κατά το οποίο “βασικό στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος δεν πλήρωνε τα δάνειά του”, δηλώνω ότι ουδέποτε είχα ούτε έχω οποιαδήποτε ληξιπρόθεσμη οφειλή από δάνειο ή οποιαδήποτε αιτία προς την Εθνική Τράπεζα ή άλλη τράπεζα και ότι επιφυλάσσομαι να ασκήσω στο ακέραιο τα νόμιμά δικαιώματά μου κατά των υπαιτίων ενώπιον των δικαστηρίων της χώρας.»

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ – ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ – ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΩΞΗ

Κατ’ αρχήν, σημειώνουμε ότι ο κύριος Πάσχας και ο κάθε κύριος Πάσχας, δεν είναι υπεράνω του νόμου. Άρα, η Δικαιοσύνη θα πρέπει, χωρίς παρεμβάσεις, να αφεθεί να κάνει τη δουλειά της.

Υπάρχουν όμως ορισμένα πράγματα στην όλη υπόθεση της δίωξης, που προκαλούν τεράστια ερωτηματικά:

1. Σύμφωνα με την ΕΦ.Συν, “η υπόθεση, εκτός του συγκεκριμένου αφορά και δεκάδες ακόμα τραπεζικά στελέχη”. “Το 2007 η Εθνική Τράπεζα αποφάσισε να χορηγήσει σε σημαντικό αριθμό επιλεγμένων στελεχών και υπαλλήλων τα αποκαλούμενα «stock options». Ενας από τους επωφελούμενους ήταν και ο επικεφαλής τής τότε Διεύθυνσης Επιθεώρησης της Εθνικής Τράπεζας”. Ερώτηση: Ποιοι είναι οι υπόλοιποι; Γιατί δεν δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματά τους; Διώκονται ή όχι – και γιατί – από την Δικαιοσύνη; (Σ.Σ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πρόσωπα που δανειοδοτήθηκαν μέσω των bonus της τότε εποχής με τα μετοχοδάνεια, ξεπερνούν τα 200…)

2. Ο κ.Πάσχας, από τη θέση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών της ΤτΕ, είναι αυτός που υπογράφει το πόρισμα για την ΠΕΙΡΑΙΩΣ, είναι αυτός που χειρίστηκε την υπόθεση Ρουμελιώτη στην ATTICABANK, είναι αυτός που έχει υπογράψει οτιδήποτε έχει πάει από την Τράπεζα της Ελλάδος στους εισαγγελείς για δανειοδοτήσεις μεγάλων επιχειρήσεων.

Ανεξάρτητα λοιπόν από την προσωπική του υπόθεση, που η Δικαιοσύνη θα κρίνει, μήπως όλα αυτά που έχει στείλει στον εισαγγελέα, έχουν τα μέγιστα ενοχλήσει “συστήματα” και “συστηματάκια” της …παλιάς διαπλοκής που όπως η κυβέρνηση έχει πει, θα πατάξει; Μήπως οι παραπάνω (σ.σ. που και αυτοί είναι αθώοι μέχρις αποδείξεως στη Δικαιοσύνη του εναντίου), βρήκαν την ευκαιρία να …σουβλίσουν τον Πάσχα που τους έβαλε σε μπελάδες αλλά και να απαλλαγούν μια και καλή από την παρουσία του;

3. Η υπόθεση “μετοχοδάνεια” ή bonus με μετοχές σε τραπεζικά στελέχη, ήταν συνήθης στο τραπεζικό σύστημα και αφορούσε, όχι μόνο στην Εθνική, αλλά σε όλες τις τράπεζες. Και έχουν υπάρξει…σημεία και τέρατα με λίστες στελεχών που καθώς είχαν δανειστεί με τις τιμές των μετοχών στα ύψη, να μη μπορούν να πληρώσουν όταν το αντίκρυσμα του δανείου, οι μετοχές, κατέρρευσαν. Μάλιστα, κορυφαία τραπεζικά στελέχη, αναγκάστηκαν να πουλήσουν περιουσίες τους για να απαλλαγούν από αυτό τον βραχνά, ενώ άλλα, ΕΚΒΙΑΣΤΗΚΑΝ από τα τότε …βοθροκάναλα της διαπλοκής και έδιναν…αβέρτα διαφήμιση, για να μην αποκαλυφθούν τα χρέη. (Σ.Σ. Στην Ελλάδα ζούμε, ρεπορτάζ κάνουμε εδώ και χρόνια, δεν μασάμε …ταραμά).

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΔΗΜ.ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, και έκανε λόγο για «μέγιστο ηθικό και πολιτικό ζήτημα».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε «ο διοικητής είχε επιδείξει ακαριαία αντανακλαστικά σε άλλες περιπτώσεις, όπως με το δάνειο του Παύλου Πολάκη, όμως δεν φαίνεται να έχει τα ίδια αντανακλαστικά για τον κ. Πάσχα» για να συμπληρώσει «είναι ένα θέμα για το οποίο αναμένουμε τις εξηγήσεις, τη δημόσια τοποθέτησή του και εγείρει τεράστια ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο διοικείται η ΤτΕ».

Σχολίασε, ακόμη, και τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται συγκεκριμένα ΜΜΕ την υπόθεση λέγοντας «δεν βλέπω τον ίδιο ζήλο στην προβολή του συγκεκριμένου ζητήματος σε σχέση με τον τρόπο αντιμετώπισης πολύ χαμηλότερης έντασης ηθικά ζητήματα, όταν αυτά σχετίζονται με ανθρώπους που συμπαρατάσσονται με την κυβέρνηση στον αγώνα της για τη δημοκρατία».

«Έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά τα οποία και το μιντιακό σύστημα και η δημόσια σφαίρα πρέπει να τα συζητήσει ανοιχτά» πρόσθεσε.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΛΑΚΗ ΣΤΟ FACEBOOK

«Εκεί στο ΣΚΑΙ και στο ΠΡΩΤΟ ΦΛΕΜΜΑ , το δάνειο(το ΑΠΛΗΡΩΤΟ) των 800.000 ευρώ του Γ. ΠΑΣΧΑ του διευθυντή εποπτευομενων εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδας -του Γιάννη Στουρνάρα το δεξί χέρι ντε – ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ????????????

Πληρωμένοι δημοσιογραφίσκοι και κανίς της διαπλοκής ΤΗΝ κακουργηματική δίωξη ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ εναντίον του ΠΑΣΧΑ δεν την πήρατε χαμπάρι??????

ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ,το αμίλητο νερό ήπιες???? Ακόμα να απολύσεις τον Παχτα ΚΑΙ ΝΑ παραιτηθείς και συ??????

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΚΡΥΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ …της φακής και της διαπλοκής …..»

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ“Διώξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος σε στενό συνεργάτη του Γιάννη Στουρνάρα άσκησε ο επίκουρος εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς. Ο πρώην επιθεωρητής της Εθνικής Τράπεζας φέρεται να έχει εκμεταλλευτεί τη θέση του για να πάρει «θαλασσοδάνεια» άνω των 800.000 ευρώ, από τα οποία δεν έχει αποπληρώσει ούτε σεντ!

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της «Εφ.Συν.», ο επίκουρος εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς άσκησε χθες ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε πολύ στενό συνεργάτη του κεντρικού τραπεζίτη, προϊστάμενο της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών της Τραπέζης της Ελλάδος και πρώην επιθεωρητή στην Εθνική Τράπεζα.

Εναντίον του ασκήθηκε δίωξη για απιστία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή ζημιά που υπερβαίνει τα 800.000 ευρώ, για απλή συνέργεια σε απιστία και για ηθική αυτουργία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Η έρευνα συνεχίζεται καθώς η υπόθεση εκτός του συγκεκριμένου αφορά και δεκάδες ακόμα τραπεζικά στελέχη, τα οποία απολάμβαναν χαριστικές ρυθμίσεις, πλήρως ασύμβατες με τις ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές….

….Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο διωκόμενος είναι ο άνθρωπος εκείνος που ενώ θεσμικά εποπτεύει τις τράπεζες και τα δάνεια προς επιχειρήσεις, ο ίδιος για τις δικές του υποθέσεις φρόντιζε όχι απλά να είναι ελαστικός, αλλά να μην αποπληρώνει ούτε σεντ από τρία διαφορετικά προσωπικά δάνεια, ύψους 590.583,43 ευρώ, 119.053,10 ευρώ και 92.450,67 ευρώ αντίστοιχα, τα οποία είχε λάβει το 2007 και τα οποία δόθηκαν με εγγύηση την αξία των ίδιων των μετοχών (collateral).

Το 2007 η Εθνική Τράπεζα αποφάσισε να χορηγήσει σε σημαντικό αριθμό επιλεγμένων στελεχών και υπαλλήλων τα αποκαλούμενα «stock options». Ενας από τους επωφελούμενους ήταν και ο επικεφαλής τής τότε Διεύθυνσης Επιθεώρησης της Εθνικής Τράπεζας, ο οποίος έλαβε αρχικά στις 4 Δεκεμβρίου 2007 δάνειο για 20.420 μετοχές αξίας 428.396 ευρώ ύστερα από άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης. Οταν μάλιστα υπογράφτηκε η δανειακή σύμβαση προς τον δανειολήπτη, στους όρους αναφερόταν ότι υπήρχε προσωπική εγγύησή του, χωρίς όμως αυτή να προσδιορίζεται. Στην πραγματικότητα δεν υπήρχε καμία εγγύηση.

Η αρχική διάρκεια αποπληρωμής ορίστηκε σε δώδεκα μήνες από την εκταμίευση του ποσού. Στη συνέχεια οι 12 μήνες έγιναν 24, μετά με νέα απόφαση έγιναν 36 μήνες, στη συνέχεια 48, για να φτάσουμε στις 7.12.2013 να οριστεί η χρονική διάρκεια αποπληρωμής στους 74 μήνες με την επιμήκυνση να φτάνει στις 10 Ιουνίου 2016.

Σύμφωνα με τη δίωξη, δεν έχει υπάρξει καμία αποπληρωμή των επίμαχων δανειακών συμβάσεων, ενώ οι τόκοι φαίνονται ενήμεροι (ενώ δεν είναι). Ο ίδιος τραπεζικός στη συνέχεια έλαβε ακόμα δύο δάνεια, ένα τον Ιούλιο του 2008 και ένα τον Οκτώβριο του 2010, για τα οποία ακόμα δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ”

bankwars.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα