Αστυνομικός διευθυντής “όργανο” των παρκαδόρων με 200 ευρώ το μήνα

Η αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη αστυνομικού υποδιευθυντή με τις κατηγορίες της δωροληψίας και της εκβίασης σε βάρος επιχειρηματία. Για την υπόθεση κατηγορίες για συνέργεια αντιμετωπίζουν ακόμη δύο αστυνομικοί.

Όπως ανακοινώθηκε, ο αστυνομικός διοικητής μεγάλου αστυνομικού τμήματος της Αττικής, που συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, είχε ζητήσει και πάρει χρηματικά ποσά από ιδιοκτήτη χώρου

στάθμευσης, ώστε να του προσφέρει «κάλυψη» και να τον ενημερώνει για επικείμενους ελέγχους δημόσιων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την καταγγελία, έπειτα από έλεγχο στην επιχείρηση, στον οποίο δεν εντοπίστηκε κάποια παράβαση, ο αστυνομικός υποδιευθυντής κάλεσε τον ιδιοκτήτη στο γραφείο του και του ζήτησε να του καταβάλλει 300 ευρώ τον μήνα, προκειμένου να τον καλύπτει και να τον ειδοποιεί σε περίπτωση ελέγχων.

Όπως είπε ο καταγγέλλων, αρχικά του έδωσε το συμφωνηθέν ποσό, αλλά αργότερα του έκανε παζάρια και το κατέβασαν στα 200 ευρώ.

Η σύλληψη έγινε χθες, καθώς ο επιχειρηματίας μετέβη στο αστυνομικό τμήμα και παρέδωσε τα 200 ευρώ στον αξιωματικό σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη ένας υπαστυνόμος και ένας αρχιφύλακας, που κατηγορούνται για άμεση συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου, καθώς σύμφωνα με την καταγγελία, ήταν παρόντες σε μία απο τις συναντήσεις με τον διοικητή τους. Οι δύο αστυνομικοί δεν συνελήφθησαν, καθώς δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός υποδιευθυντής οδηγείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκαν ΕΔΕ και λήψη των προβλεπόμενων διοικητικών μέτρων σε βάρος των τριών αστυνομικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα