ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ: 7 ΑΣΤΕΡΩΝ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ – 10 ΒΙΛΛΕΣ ΓΙΑ ΚΡΟΙΣΟΥΣ

Το Jermyn Street Real Estate Fund IV LP ανακήρυξε προτιμητέο επενδυτή για την «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.» κατά τη σημερινή, έκτακτη, συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ μετά και από τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, η διαγωνιστική διαδικασία θα ολοκληρωθεί μετά τη λήψη των αντίστοιχων αποφάσεων από τα αρμόδια όργανα της Εθνικής Τράπεζας

της Ελλάδος.

Η Jermyn που εκπροσωπεί την αραβική εταιρεία AGC σχεδιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, να δημιουργήσει έως και δέκα πολυτελείς βίλες απευθυνόμενη στο διεθνές τζετ σετ και τους κροίσους ενώ ως ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η επιλογή της να αναβαθμίσει τα υφιστάμενα ξενοδοχεία σε επτάστερα και έτσι να τα εντάξει στο «κλειστό club» των αντίστοιχων ξενοδοχείων αυτής της κατηγορίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αναβαθμιστεί και το υφιστάμενο συγκρότημα bungalows συνολικής δυναμικότητας 58 δωματίων αλλά και η μαρίνα με στόχο τον ελλιμενισμό mega yachts.

Στις προθέσεις της εταιρείας βρίσκεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και η επένδυση ενός ποσού της τάξης των 300-350 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση της έκτασης ώστε έτσι να ολοκληρώσει το σχέδιο για τη δημιουργία ενός πολυτελούς resort που θα απευθύνεται στον «υψηλό» τουρισμό.

ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

H “JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP” υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά ύψους €400 εκατ. Πρόκειται για κοινοπραξία των Αράβων AGC με συμμετοχή της τουρκικής Dogus Group αλλά και άλλων μεγάλων επενδυτικών κύκλων όπως η βασιλική οικογένεια του Κουβέιτ και αμερικανικά επενδυτικά κεφάλαια. Το τίμημα θεωρείται από την αγορά σαν ικανοποιητικό σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις και τη αφετηρία της διαδικασίας.

Η προσφορά αυτή αφορά το 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.», όπως οι μετοχές αυτές θα διαμορφωθούν μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Η JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP εκπροσωπεί έξι επενδυτικά κεφάλαια, από το Αμπού Ντάμπι, το Ντουμπάι, το Κουβέιτ και άλλα Εμιράτα, καθώς και τον τουρκικό κολοσσό Dogus ο οποίος μετέχει με ποσοστό 15%.

Σύμφωνα με πληροφορίες η προσφορά της JERMYN STREET είχε μεγάλη διαφορά από τις δύο άλλες συμμετοχές των σχημάτων ΤΕΜΕΣ και ομίλου Olayan η προσφορά των οποίων ήταν 240 εκατ. ευρώ, καθώς και των COLONY CAPITAL ACQUISITIONS LLC και DOLPHIN CAPITAL INVESTORS LTD η οποία κυμάνθηκε στα 310 εκατ. ευρώ.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Εθνικής Τράπεζας και του ΤΑΙΠΕΔ θα συνεδριάσουν μέσα στην εβδομάδα, ώστε να λάβουν τις τελικές αποφάσεις σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Original article: ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ: 7 ΑΣΤΕΡΩΝ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ – 10 ΒΙΛΛΕΣ ΓΙΑ ΚΡΟΙΣΟΥΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα