Άσμουσεν: “Το ελληνικό πρόγραμμα αποδίδει” – Τσίπρας: “Μη βιώσιμο το χρέος”

Θετικά και ενθαρρυντικά χαρακτηρίζει τα σημερινά στοιχεία για την ανάπτυξη το μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιόργκ Άσμουσεν.

“Το ελληνικό πρόγραμμα αποδίδει, παρατηρούμε πρόοδο”, σημείωσε το μέλος της κεντρικής τράπεζας.

Η Ελλάδα καταγράφει πρόοδο προς την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 2013, δήλωσε ο Γ. Άσμουσεν,

μέλος του δ.σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο τη Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στη Φρανκφούρτη.

Παράλληλα σημείωσε ότι το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας έχει αποτέλεσμα.

Έσπευσε ωστόσο να τονίσει ότι η ΕΚΤ δεν κλείνει τα μάτια στις κοινωνικές αδικίες και την υψηλή ανεργία.

Ο κ Άσμουσεν εξέφρασε και τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την άνοδο του νεοναζισμού στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος, το οποίο αυξάνεται συνεχώς.

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

Με τον Γιεργκ Άσμουσεν, τον Μπενουά Κερέ, αλλά και τον επικεφαλής της αποστολής της ΕΚΤ στην τρόικα Κλάους Μαζούχ, συναντάται σήμερα στη Φρανκφούρτη ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας αργότερα θα συμμετάσχει σε προεκλογική εκδήλωση στη Φρανκφούρτη με την αναπληρώτρια πρόεδρο του κόμματος της Αριστεράς Σάρα Βάγκενκνεχτ, ενώ το βράδυ θα λάβει μέρος σε ανάλογη εκδήλωση του γερμανικού κόμματος στο Βισμπάντεν, όπου κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ιδρυτής της Αριστεράς Όσκαρ Λαφοντέν.

Η συνάντηση έχει συμβολική σημασία, καθώς η ηγεσία της ΕΚΤ δείχνει ότι επιθυμεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα