ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ – ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

Ο

Ανοιχτός εμφανίστηκε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στις προτάσεις του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσε για επενδύσεις από τη Ρωσία, ενώ έθεσε και το ζήτημα της μείωσης στην τιμή του φυσικού αερίου.

Ο Αντώνης Σαμαράς, αναφέρθηκε στην σημαντική

αύξηση που σημείωσαν οι Ρώσοι επισκέπτες την χώρα μας αλλά και στην ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου – δείχνοντας την ΤΡΑΙΝΟΣΕ – για την μεταφορά των αγροτικών προϊόντων.

Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Β. Πούτιν για την διοργάνωση των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, στην έναρξη των οποίων θα δώσει το παρών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Από την πλευρά του ο Ρώσος Πρόεδρος αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, στο πολύ καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών, τόνισε ότι οι συναλλαγές με την Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 16% όπως και οι επισκέψεις των Ρώσων πολιτών κυρίως κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Α. Σαμαράς: Συναντήσεις με τους ισχυρούς της γης – Πούτιν σήμερα, Ομπάμα και Νετανιάχου προσεχώς

Πρωθυπουργός ως ηγέτης της χώρας που έχει την προεδρία της Ε.Ε. για το πρώτο εξάμηνο του 2014 θα συναντηθεί το απόγευμα της Τρίτης στις Βρυξέλλες με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν και προγραμματίζεται η συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στην καρδιά της Ε.Ε. στις 26 Μαρτίου, από τον οποίο προσδοκά στήριξη στις προσπάθειες της ελληνικής οικονομίας, λίγο πριν τελική ευθεία για το εγχείρημα της εξόδου στις αγορές.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να επισκεφθεί σύντομα και το Ισραήλ, στα πλαίσια της σύσφιξη των σχέσεων Αθήνας και Τελ Αβιβ, ενώ η εβραϊκή κοινότητα έχει πολύ καλή εικόνα για τον Πρωθυπουργό που μίλησε χθες για το Ολοκαύτωμα στις Βρυξέλλες, κυρίως για τον τρόπο που κινήθηκε και κινείται η κυβέρνησή του έναντι της Χρυσής Αυγής.

Οι κκ. Σαμαράς και Πούτιν, στην πρώτη τους κατ´ ιδίαν συνάντηση μετά από περίπου δυο χρόνια, πριν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, θα συζητήσουν για την ενδυνάμωση των ελληνορωσικών σχέσεων στο πεδίο της οικονομίας, για τις σχέσεις Ε.Ε. και Ρωσίας και την κατάσταση στην Ουκρανία, καθώς οι Βρυξέλλες ανησυχούν βαθύτατα, ενώ ήδη η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε., Κάθριν Άστον θα βρίσκεται στο Κίεβο.

Στο πεδίο των επενδύσεων, η Μόσχα εξακολουθεί ενδιαφέρεται για να εισέλθει πιο δυναμικά στην ελληνική αγορά, αλλά το πιο μείζον για την ρωσική πλευρά είναι να προχωρήσει και να υλοποιηθεί η πρόταση της Gazprom για κατασκευή νότιας διακλάδωσης του αγωγού South Stream, που θα εισέρχεται και από την Ελλάδα.

Ιδιάιτερο βάρος ρίχνει η Αθήνα και στην ενίσχυση της συνεργασίας με το Ισραήλ, με την κυβέρνηση Βενιαμίν Νετανιάχου να επιθυμεί περαιτέρω στρατιωτικές συμφωνίες, ενώ εδώ και καιρό έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να κατασκευάσουν πολεμικά πλοία. Στο κρίσιμο ζήτημα για τα ενεργειακά, υπάρχει στασιμότητα, ενώ έχει υπογραφεί τριμερές μνημόνιο συνεργασίας, Ισραήλ – Κύπρου και Ελλάδας.

Original article: ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ – ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα