Α.ΣΑΜΑΡΑΣ: Έρχονται 20.000.000 τουρίστες – Το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης – “Θα πέσουν οι φόροι”

Φέτος ετοιμαστείτε να υποδεχθείτε περισσότερους από 20 εκατομμύρια τουρίστες δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς κατά την ομιλία του το βράδυ της Τετάρτης στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), προαναγγέλλοντας παράλληλα σταδιακή μείωση της φορολόγησης στον κλάδο του τουρισμού.

Ο κ. Σαμαράς παρουσιάζοντας τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη

του τουρισμού δήλωσε «προσωπικά ενοχλημένος» από την υψηλή φορολόγηση που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές επιχειρήσεις, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτα υψηλό» το επίπεδο της φορολόγησης σε σχέση με τις ανταγωνίστριες χώρες.

Ο τουρισμός αποτελεί το 15% της ελληνικής οικονομίας με 7% άμεση και 8% έμμεση συνεισφορά στο ΑΕΠ και πρόσθεσε ότι ο θετικός αντίκτυπος της εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό μπορεί να αυξήσει την ετήσια ζήτηση κατά 10 δισ. τα επόμενα 5 χρόνια και 25 δισ. τα επόμενα δέκα χρόνια ενώ θα δημιουργήσει 220.000 θέσεις εργασίας.

Η κυβέρνηση προωθεί σχέδιο αναδιάρθρωσης και αναβάθμισης με στόχο να επεκτείνουμε τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου και να ανεβάσουμε την κατά κεφαλήν τουριστική δαπάνη που για την χώρα μας είναι 146 ευρώ με προσέλκυση τουριστών τουριστών υψηλών εισοδημάτων.

Επίσης, είπε ότι πρέπει να διεισδύσουμε σε αγορές που έχουμε χαμηλή συμμετοχή, σε αγορές όπως η Ρωσία, η Κίνα καθώς επίσης να αναπτύξουμε καθετοποιημένες τουριστικές εκμεταλλεύσεις και τον θεματικό τουρισμό, θρησκευτικό, ιατρικό, θαλάσσιο.

ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

“Το επίπεδο φορολόγησης είναι απαράδεκτα υψηλό σε σχέση με τις ανταγωνίστριες χώρες.

«Και εμένα προσωπικά αυτό με ενοχλεί και ως οικονομολόγο και ως άνθρωπο που τόσα χρόνια είμαι στην πολιτική και βλέπω την πραγματικότητα να εξελίσσεται. Με ενοχλεί πάρα πολύ. Είναι ιδιαίτερα υψηλό, απαράδεκτα, θα έλεγα υψηλό, σε σχέση με τις ανταγωνίστριες χώρες.»

Ήδη μειώθηκε χωρίς να είναι εύκολο ο ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% και θα συνεχίσει η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης”.

ΕΜΜΕΣΕΣ ΒΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι οι αναπτυξιακές δράσεις έχουν προϋπόθεση την σταθερότητα. Δεν γίνεται αναβάθμιση αν η κοινωνία δεν ξέρει που θέλει να πάει, είπε και τόνισε: «Χρειάζεται επίσης σοβαρότητα όχι οργισμένες καταγγελίες δεκαπενταμελούς, ορισμένοι δείχνουν σαν να μην θέλουν να μεγαλώσουν».

ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Προωθείται η συνδεσιμότητα διαφορετικών προορισμών μέσα στην Ελλάδα αλλά και με το εξωτερικό. Προωθούνται οι συμβάσεις παραχώρησης λιμανιών και αεροδρομίων της χώρας.

Αναβαθμίζεται το κέντρο και το παραλιακό μέτωπο των τουριστικών πόλεων ξεκινώντας από την Αθήνα.

Original article: Α.ΣΑΜΑΡΑΣ: Έρχονται 20.000.000 τουρίστες – Το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης – “Θα πέσουν οι φόροι”.

Keywords
Τυχαία Θέματα