Αργεντινή: Πρώτο σωσίβιο 7,5 δισ δολαρίων από το ΔΝΤ

Η Αργεντινή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατέληξαν σε μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής για να αποτραπεί μια αθέτηση πληρωμών στα δάνεια που έχει λάβει η χώρα από το Ταμείο.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα δώσει συνολικά

στην Αργεντινή δάνεια έως και 10,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το υπόλοιπο του έτους ως μέρος των αναθεωρήσεων για την αναχρηματοδότηση ενός προγράμματος -ρεκόρ ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι πληρωμές θα γίνουν τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο, με την πλειοψηφία της χρηματοδότησης να προέρχεται μετά τις προκριματικές εκλογές της 13ης Αυγούστου, ανέφεραν οι πηγές στο Bloomberg.

«Από την τέταρτη αναθεώρηση του δανειακού προγράμματος τον Μάρτιο, η οικονομική κατάσταση της Αργεντινής έχει γίνει πολύ δύσκολη λόγω του οι επιπτώσεις της ξηρασίας ήταν μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες, το οποίο είχε σημαντικό αντίκτυπο στις εξαγωγές και τα δημοσιονομικά έσοδα», αναφέρει το ΔΝΤ. «Υπήρξαν επίσης αποκλίσεις και καθυστερήσεις στις εφαρμοζόμενες πολιτικές», επισημαίνει.

Όπως σημειώνουν οι Financial Times, η νέα συμφωνία θα αποτρέψει να κατηγορηθεί το ΔΝΤ για αποσταθεροποίηση της Αργεντινής πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου.

Keywords
Αναζητήσεις
argentini-proto-sosivio-75-dis-dolarion-apo-to-dnt.htm
Τυχαία Θέματα