ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Επίθεση στα “κοράκια” με ολοσέλιδη καταχώρηση στην WSJ – “Θέλουμε να πληρώσουμε το χρέος και δεν μας αφήνουν”

Η Αργεντινή βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο παγκοσμίως, καθώς έχει επανέλθει η πιθανότητα χρεοκοπίας της, μετά την απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου να δικαιώσει προσφυγή μέρους των πιστωτών της, που ζητούν να πληρωθούν στο ακέραιο ομόλογα αξίας 1,3 δισ. δολαρίων.

Η προθεσμία λήγει στο τέλος Ιουνίου. Αν δεν πληρωθούν τα ομόλογα τότε η κυβέρνηση της Αργεντινής απειλείται με νέα χρεοκοπία

για πρώτη φορά από το 2001.

Για να ανατρέψει το εις βάρος της κλίμα, η κυβέρνηση της Αργεντινής προχώρησε σε μία καταχώρηση στην εφημερίδα Wall Street Journal, υπό τον τίτλο «Η Αργεντινή θέλει να συνεχίσει να πληρώνει τα χρέη της, αλλά δεν την αφήνουν», στην οποία και εξηγεί τη θέση της στις πιο πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις που έρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τις οποίες και θεωρεί υπεύθυνες ώστε να αναγκάσουν τη χώρα να πληρώσει τους πιστωτές που δεν συμμετείχαν στις ανταλλαγές χρέους.

Σύμφωνα με τη διαφήμιση η Αργεντινή θέλει να πληρώσει τα χρέη της, όπως κάνει ήδη από το 2005, αλλά τώρα παρεμποδίζεται από το δικαστή Thomas Griesa και Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, το οποίο αρνείται να αναλάβει την υπόθεση.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ:

Original article: ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Επίθεση στα “κοράκια” με ολοσέλιδη καταχώρηση στην WSJ – “Θέλουμε να πληρώσουμε το χρέος και δεν μας αφήνουν”.

Keywords
Τυχαία Θέματα