Αρχίζει σήμερα η δίκη για τη δολοφονία των 3 υπαλλήλων της Marfin στη Σταδίου το 2010

Ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Marfin.

Αντιμετωπίζουν κατά περίσταση τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, έκρηξης, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας και απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Μαΐου του 2010, μετά από εμπρησμό

στο υποκατάστημα της Marfin στην Σταδίου, είχαν χάσει την ζωή τους τρεις άνθρωποι και είχαν τραυματιστεί άλλοι 21.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ο ένας κατηγορούμενος εμφανίζεται να επιτέθηκε στο υποκατάστημα της τράπεζας στην οδό Σταδίου και ο άλλος στο βιβλιοπωλείο Ιανός.

Οι δικαστές αναφέρουν ότι η αρχική ομάδα περίπου 12 νεαρών ατόμων, που έφεραν ξύλα, ρόπαλα, βαριοπούλες και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, διαχωρίστηκε σε δύο υποομάδες, η μία από τις οποίες κατευθύνθηκε στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» και η άλλη στο υποκατάστημα της Marfin.

Μετά την απολογία τους, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Υπενθυμίζεται, ότι για την ίδια υπόθεση, τον περασμένο Ιούλιο είχαν καταδικαστεί ο διευθύνων σύμβουλος της Marfin, ο υπεύθυνος ασφαλείας του κτηρίου και η διευθύντρια του υποκαταστήματος, ενώ είχε αθωωθεί η υποδιευθύντρια.

Original article: Αρχίζει σήμερα η δίκη για τη δολοφονία των 3 υπαλλήλων της Marfin στη Σταδίου το 2010.

Keywords
Τυχαία Θέματα