ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΑΕΚ – ΝΤΕΛΙΡΙΟ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΥ

22:25 5/5/2018 - Πηγή: BankWars

ΑΠΟΘΕΩΣΗ! H ΑΕΚ επικράτησε 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης και ολοκλήρωσε με νίκη την φετινή ποδοσφαιρική σεζόν, στην οποία πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια.

Η στιγμή της στέψης στη Ριζούπολη:

Ο Πέτρος Μάνταλος παρέλαβε από τον πρόεδρο της Super League το τρόπαιο του πρωταθλητή και το σήκωσε στον «ουρανό» της Ριζούπολης, για πρώτη φορά μετά το 1994, την ώρα που οι φίλοι της Ένωσης που είχαν

κατακλύσει το «Α. Καμάρας» αποθέωναν την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ και τα βεγγαλικά είχαν κάνει τη νύχτα μέρα στην περιοχή.


Η δήλωση του Δημήτρη Μελισσανίδη, του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Η προσπάθεια τελείωσε, ήτανπετυχημένη. Σε όλους ένα μεγάλο ευχαριστώ, για τα παιδιά, για τον προπονητή, πέτυχε το πρότζεκτ, είμαστε όλοι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Δικαίωση. Πέτυχε η προσπάθεια».
Ο ΜΑΝΟΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ

«Σήμερα είναι κάτι διαφορετικό. Τελειώνει το πρωτάθλημα, ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα, καλή στην Ευρωπαϊκή πορεία και μας μένει το Κύπελλο για να κλείσει ακόμα καλύτερα η χρονιά».

Για τον κόσμο: «Τους ευχαριστώ πολύ και εγώ θέλω να μείνω και ελπίζω να μην υπάρξει πρόβλημα. Θα συζητήσουμε με την διοίκηση και ελπίζω να φτάσουμε σε συμφωνία, καθώς και οι δύο αυτό θέλουμε.”

ΤΟ ΜΑΤΣ

(Πηγή gazzetta.gr) Το ματς άρχισε με καλή απόκρουση του Μπάρκα σε σουτ του Τσουκαλά στο 4′, με τον ρυθμό να είναι καλός. Σκοπιμότητα, άλλωστε, δεν υπήρχε σε καμία από τις δύο ομάδες, αν και οι παίκτες της ΑΕΚ θα έπρεπε να έχουν το μυαλό τους και στον τελικό του κυπέλλου που ακολουθεί. Ο Λιβάια, για παράδειγμα, μάλλον δεν το σκεφτόταν συνεχώς αυτό, με συνέπεια να δει κίτρινη κάρτα που θα μπορούσε να την αποφύγει, σε μια φάση που πήγε να… υπερασπιστεί τον Αραούχο (28′).

Η επόμενη συνεργασία τους πάντως, αυτή του 34ου λεπτού, ήταν αρκετά καλύτερη, αφού ο Κροάτης σέντραρε και ο Αργεντίνος κοντρόλαρε με το στήθος και εκτέλεσε με το αριστερό για το 0-1. Σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, σε ένα πρώτο 45λεπτο που πέρασε χωρίς τις μεγάλες φάσεις πέραν κάποιων καλών σουτ του, ακόμη μία φορά, ορεξάτου Μπακασέτα.

Στην επανάληψη, όπως μπορεί ο καθένας να καταλάβει, δεν αναμενόταν να δούμε κάτι καλύτερο. Το αντίθετο… Το μυαλό όλων, άλλωστε, ήταν στο πάρτι που θα ακολουθήσει, οπότε τα λεπτά περνούσαν χωρίς να γίνεται κάτι τρομερό. Δεν υπήρχε και ιδιαίτερος λόγος άλλωστε, αφού το πιο σημαντικό για την ΑΕΚ ήταν να μη χάσει κάποιον παίκτη ενόψει τελικού. Με αυτή τη λογική αντικαταστάθηκε και ο Λιβάια από τον Χριστοδουλόπουλο νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Λάζαρο να έχει μια καλή προσπάθεια με ανάποδο ψαλίδι στο 89′ αλλά ο Βάντερσον κατάφερε να αποκρούσει. Μπράβο του, όπως μπράβο αξίζει και στους οπαδούς της ΑΕΚ που δεν μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο αμέσως μετά τη λήξη, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, επιτρέποντας στην ομάδα να χαρεί κανονικά και με το νόμο τη στιγμή της απονομής της κούπας!

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βάντερσον, Κοντοές, Τσουκαλάς (77′ Μενδρινός), Ναδάλες, Κονέ, Ζησόπουλος, Παπάζογλου, Ελμπάζ (68′ Σιατραβάνης), Στάθης, Χουάρες, Μπαρτολόνι (63′ Καλλέργης).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Βράνιες (63′ Τσόσιτς), Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Χουλτ, Μοράν, Σιμόες, Μάνταλος (84′ Λόπες), Μπακασέτας, Αραούχο, Λιβάια (51′ Χριστοδουλόπουλος).

Keywords
Τυχαία Θέματα