Οι “84″ απέσυραν (προσωρινά;) το “Ελλάς-Ελλήνων…Χριστιανών” από τις στρατιωτικές σχολές

Αποσύρθηκε η τροπολογία των 84 βουλευτών της ΝΔ που ορίζει ότι θα εισάγονται στις στρατιωτικές, αστυνομικές και λιμενικές σχολές μόνο όσοι είναι “Ελληνες το γένος”.

Ως επιχείρημα για την απόσυρση προβλήθηκε το γεγονός ότι είχε κατατεθεί σε κύρωση διεθνούς σύμβασης (σ.σ. εν προκειμένω στη σύμβαση μεταξύ Ελλάδας-Νιγηρίας για συνεργασία σε ζητήματα πολιτισμού).

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Πάνος Καμμένος άφησε αιχμές ότι η τροπολογία εντάσσεται σε μικροκομματικό σχεδιασμό, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε να έχει κατατεθεί στην πρόταση νόμου που έχει υποβληθεί από το κόμμα του για την ιθαγένεια. Αν και ο κ. Καμμένος δήλωσε σύμφωνος με το περιεχόμενο της πρότασης, εξέφρασε την ικανοποίηση του που αποσύρθηκε η τροπολογία γιατί η συζήτηση της θα παραβίαζε τον Κανονισμό.

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ θεωρεί την τροπολογία αυτή μικρόψυχη και φοβική και δεν μπορεί να την αποδεχθεί.

Την αντίθεση της Δημοκρατικής Αριστεράς στο περιεχόμενο της τροπολογίας εξέφρασε ο ο Γιώργος Κυρίτσης.
Η επίμαχη τροπολογία, υπενθυμίζεται, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των δύο μικρότερων κυβέρνητικών εταίρων, με τη ΔΗΜΑΡ να κάνει λόγο για «μεσαιωνικό σκοταδισμό».

Σε παρέμβαση του, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης κατήγγειλε ότι η τροπολογία αποσύρθηκε όχι για να τηρηθεί το γράμμα του Κανονισμού της Βουλής, αλλά οι μικροκομματικές σκοπιμότητες διότι, όπως είπε, «ο πρωθυπουργός άγεται και φέρεται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ».

Keywords
Τυχαία Θέματα