Απώλειες στα ασιατικά χρηματιστήρια

Oι αγορές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού κινήθηκαν αντίθετα από τη Wall Street, και σημείωσαν απώλειες, εν μέσω μεικτών οικονομικών στοιχείων από όλη την περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, οι επενδυτές αξιολόγησαν τον PMI μεταποίησης της Caixin της Κίνας για τον Νοέμβριο, ο οποίος έδειξε ότι ο τομέας επεκτάθηκε απροσδόκητα.

Η μέτρηση του δείκτη PMI της Caixin διαμορφώθηκε στο 50,7, έναντι 49,5 τον Οκτώβριο και ξεπερνώντας την πρόβλεψη της δημοσκόπησης του Reuters

για 49,8 και περνώντας σε περιβάλλον επέκτασης.

Αυτό έρχεται μετά τα επίσημα στοιχεία της Πέμπτης που έδειξαν ότι ο μεταποιητικός τομέας της χώρας συρρικνώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Την ίδια ώρα, υποχώρηση για έκτο διαδοχικό μήνα κατέγραψε η εργοστασιακή δραστηριότητα στην Ιαπωνία τον Νοέμβριο, λόγω μειούμενης εγχώριας και διεθνούς ζήτησης. Η τελική μέτρηση του δείκτη προμηθειών στη μεταποίηση υποχώρησε στις 48,3 μονάδες τον Νοέμβριο από τις 48,7 μονάδες του Οκτωβρίου, ωστόσο διαμορφώθηκε ελαφρώς υψηλότερα από τις 48,1 μονάδες που ήταν η αρχική μέτρηση.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,2% και έκλεισε στις 7.073,2 μονάδες, τερματίζοντας ένα τριήμερο κερδοφόρο σερί.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας διολίσθησε κατά 1,19%, στις 2.505,01 μονάδες, ενώ ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,21%.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 έχασε 0,17%, αλλά ο Topix διέσπασε την τάση και σημείωσε άνοδο 0,35%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 0,77% , ενώ ο Shanghai Composite της Κίνας σημείωσεoriak;h ;anodo 0,06%.

Keywords
Τυχαία Θέματα