ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ: ΤΑ ΗΞΕΡΑΝ ΟΛΑ! Νέα ανακοίνωση: Είχαν ανταλλαγεί e-mail με τρόικα για το deal!

23:56 9/4/2013 - Πηγή: BankWars

Ο φόβος φυλάει τα έρημα. Έστω και αργοπορημένα – και μπράβο του – ο υπουργός Οικονομικών με νυχτερινή ανακοίνωση παραδέχεται ότι είχαν γνώση των ερωτημάτων της τρόικας σχετικά με τη συγχώνευση Εθνικής και Eurobank, αλλά επρόκειτο περί «ερωτημάτων προς διευκρίνιση» με ηλεκτρονική αλληλογραφία και δεν ήταν «ενστάσεις ή αντιρρήσεις» με τη μορφή επίσημων εγγράφων ή επιστολής.

Όπως αναφέρει, «εκ παραδρομής, ανακοινώθηκε πριν

λίγο από το γραφείο τύπου του υπουργείου Οικονομικών, δελτίο τύπου σχετικά με αλληλογραφία για τη συγχώνευση Εθνικής – Eurobank.

“Το σωστό είναι ότι δεν υπάρχει επίσημη αλληλογραφία μεταξύ των εταίρων μας και των αρμόδιων ελληνικών αρχών, υπάρχει όμως ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων που θέτουν ερωτήματα προς διευκρίνιση, όχι όμως ενστάσεις, για τη συγχώνευση των δυο τραπεζών”.

Η προηγούμενη ανακοίνωση ανέφερε ότι: «Ουδέποτε ήρθε σε γνώση των αρμόδιων ελληνικών αρχών (υπουργείο Οικονομικών, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Τράπεζα της Ελλάδας) έγγραφο ή οποιασδήποτε μορφής επιστολή που να αναφέρεται σε ενστάσεις ή αντιρρήσεις των εταίρων μας για την εν εξελίξει διαδικασία συγχώνευσης των τραπεζών Εθνική και Eurobank.
Το όλο θέμα αποκτά νέες πλιτικές αλλά και τραπεζικές διαστάσεις. ΤΙ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ; Ποιοί τα έλαβαν; Τι απάντησαν σε αυτούς που τους τα έστειλαν;

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΤΕ-EUROBANK: Τελικά…γνώριζαν ή δεν γνώριζαν;

Οι πληροφορίες υποστηρίζουν ότι η τρόικα είχε προειδοποιήσει από πολύ νωρίς την ελληνική πλευρά για τις ενστάσεις της στο ντιλ Εθνικής – Eurobank, ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών και πρώην μέλη της διοίκησης του ΤΧΣ, διαψεύδουν.

Συγκεκριμένα, οι δανειστές είχαν εκφράσει τις ενστάσεις τους για το deal εγκαίρως, στις αρχές του έτους με σχετική επιστολή που είχε φθάσει στο Τ.Χ.Σ., όπως γράφει το Capital.gr.

Η σχετική επιστολή περιλάμβανε σοβαρές αιτιάσεις όχι μόνο σε σχέση με τα οφέλη που ανέμενε η ελληνική πλευρά από τη συγχώνευση. Βασικά σημείο τριβής ήταν μια ασάφεια σχετικά με νέες κεφαλαιακές ανάγκες που ενώ είχαν διαρρεύσει στον Τύπο, δεν εδράζονταν πουθενά.

Έκτοτε δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη σχετικά με το θέμα, καθώς η τρόικα θεωρούσε ότι δεν υπάρχει σημείο διαπραγμάτευσης. Για διάφορους λόγους που σχετίζονται μεταξύ άλλων και με τις ισορροπίες στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, το κλίμα που καλλιεργούταν όλο αυτό το διάστημα ήταν εντελώς διαφορετικό.

Αυτό που φαίνεται να άλλαξε άρδην το κλίμα ήταν μια παρουσίαση που έκαναν στην τρόικα στελέχη του ομίλου της ΕτΕ, το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με πηγή που παρακολούθησε την παρουσίαση, η προετοιμασία ήταν ελλιπής και τα επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκαν σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αλλάξει άποψη η τρόικα, εξαιρετικά αδύναμα. Τότε άρχισε να γίνεται αντιληπτό ότι δεν υπάρχουν περιθώρια ανατροπής της ήδη ειλημμένης απόφασης.Ωστόσο, σε δηλώσεις του στο Euro2Day.gr o πρώην πρόεδρος του ΤΧΣ, Παναγιώτης Θωμόπουλος, υποστηρίζει ότι «δεν είδα ποτέ τέτοια επιστολή από τρόικα όσο ήμουν στο ΤΧΣ».
Keywords
Τυχαία Θέματα