ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πως λέιτουργούσε η «μαφία της κοκαΐνης» στην κοσμική Αθήνα

Νέες αποκαλύψεις για κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών είδαν το φως της δημοσιότητας.

Από την δικογραφία της υπόθεσης με την σπείρα που πουλούσε κοκαΐνη στην κοσμική Αθήνα και Θεσσαλονίκη προκύπτουν νέα στοιχεία για την δράση

του κυκλώματος.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Espresso, επικεφαλής της σπείρας ήταν ένας Γεωργιανός μεγαλοβαρόνος ναρκωτικών.

Πως λέιτουργούσε το κύκλωμα

Το κύκλωμα, δρούσε επί 24ωρου βάσεως και η ποσότητα κοκαΐνης -άριστης ποιότητας- που παρείχε ήταν από 2 έως 10 γραμμάρια την φορά.

Το «βαρύ» τμήμα της Μαφίας, δρούσε στα νότια προάστια της Αττικής όπου προμήθευε επώνυμους καθημερινά. Μάλιστα σύμφωνα με την δικογραφία, η συμμορία των νοτίων προαστίων φέρεται να είχε πελατολόγιο με 80 μόνιμους αγοραστές οι οποίοι έδιναν 100- 200 ευρώ καθημερινά.

Παράλληλα, το κύκλωμα δρούσε μόνο μέσω γνωριμιών, με δύο κινητά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιήσουν ανά 12ωρο οι διακινητές του κυκλώματος και παρέδιδαν την κοκαΐνη στα σπίτια των αγοραστών ή σε προκαθορισμένα ραντεβού. Επιπρόσθετα, η «μαφία της κοκαΐνης» λειτουργούσε με διαφήμιση, χρησιμοποιώντας επώνυμους χρήστες ναρκωτικών για να δοκιμάσουν τις νέες «παρτίδες» και να τις δειγματίσουν στην αγορά.

Τέλος, η συγκεκριμένη μαφία είχε και τις δικές της κωδικές λέξεις, καθώς μέσω κινητών οι διακινητές προσπαθούσαν να «καλύψουν» τα ίχνη τους. Μερικές από τις λέξεις που χρησιμοποιούσαν και αναφέρονταν σε ναρκωτικά ήταν οι :

Κορίτσια, Μπίρες, Καφές, Εσπρέσο, Πακέτο τσιγάρα, Κάρτα, Ακτινογραφία, Υπεύθυνη δήλωση, Εισιτήριο, Μπουκάλι, CD, πορτοκαλάδα, κόκα- κόλα, κράτηση, ευρώ, ταινία .

Keywords
Τυχαία Θέματα