Αποφασισμένη κυβέρνηση να πατάξει τη φοροδιαφυγή-Απλοποίηση της φορολογίας

Την τροποποίηση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και την κατάρτιση Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης.

Ο κ. Μαυραγάνης αναφέρθηκε στις αλλαγές που επιφέρει το σχέδιο νόμου και η προσοχή που έχει δοθεί για την άρση στρεβλώσεων (όπως πχ. ότι τα κέρδη των Ετερόρρυθμων Εταιρειών φορολογούνταν με 20% και πολλές ΟΕ γινόντουσαν ΕΕ).

Ο ίδιος αναγνώρισε πως τα μέτρα που συνοδεύουν το νομοσχέδιο είναι δύσκολα ωστόσο συμπλήρωσε πως θα βοηθήσουν στη δημοσιονομική προσαρμογή και θα οδηγήσουν στο δρόμο της προοπτικής.

Ο κ. Μαυραγάνης προανήγγειλε

απλοποίηση της φορολογίας και μείωση των φορολογικών βαρών όταν η δημοσιονομική κατάσταση το επιτρέψει. “Στόχος μας είναι να σταθεροποιηθεί δημοσιονομικά η χώρα και εν συνεχεία να προχωρήσουμε σε ελαφρύνσεις. Δεν είμαστε υπέρ των φόρων”, τόνισε.

Στο σκέλος της απλοποίησης του φορολογικού συστήματος ο κ. Μαυραγάνης αποκάλυψε πως θα τεθεί επικεφαλής επιτροπής τεχνοκρατών για την απλοποίηση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος σε μια προσπάθεια να περιορισθεί η έκταση της υφιστάμενης νομοθεσίας.

Ο ίδιος προανήγγειλε την κατάρτιση Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας ο οποίος θα περιγράφει αναλυτικά πως ο φορολογούμενος θα εκτελεί τις φορολογικές του υποχρεώσεις και πως θα ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις τους.

Για τη φοροδιαφυγή ο υφυπουργός Οικονομικών είπε πως πρέπει να γίνουν πάρα πολλά και αναφέρθηκε ειδικά στον έλεγχο των εμβασμάτων εξωτερικού της περιόδου 2009-2011. “Εγώ δεν θα παίξω με τη φοροδιαφυγή. Δεν θα αφήσω αυτό το φαινόμενο που όλες οι πτέρυγες της Βουλής έχουν καταγγείλει να συνεχισθεί”, είπε ο κ. Μαυραγάνης

Keywords
Τυχαία Θέματα