Αποχωρεί από την ΕΛΤΕ ο σύμβουλος του Γ. Στουρνάρα, Απ. Ρεφενές, εν μέσω καταγγελιών

18:07 5/2/2014 - Πηγή: BankWars

Αποχωρεί από την Επιτροπή Λογιστικής Πιστοποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) και το υπουργείο Οικονομικών ο καθηγητής Απ. Ρεφενές, σύμβουλος μέχρι πρόσφατα του Γ. Στουρνάρα σε θέματα φορολογίας.

Ο κ. Ρεφενές απέστειλε επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών την προηγούμενη εβδομάδα με την οποία ζήτησε να μην ανανεωθεί η θητεία του η οποία λήγει το Μάρτιο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr ήδη του είχε γίνει γνωστό ότι δεν θα ανανεωνόταν η θητεία του.

Η ηγεσία

του υπουργείου Οικονομικών έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα πλήθος καταγγελιών και αναφορών για τα πεπραγμένα του κ. Ρεφενέ στην ΕΛΤΕ, αλλά και τις επαγγελματικές του δραστηριότητες εκτός Αρχής, οι οποίες συγκρούονταν με τον ελεγκτικό του ρόλο.

Μάλιστα, σχετικές ερωτήσεις υποβλήθηκαν και στη Βουλή από την ομάδα των Ανεξάρτητων Βουλευτών. Μεταξύ άλλων τους τελευταίους μήνες μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Λογιστικής Πιστοποίησης και Ελέγχων είχαν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους, καταγγέλλοντας παρατυπίες και έκνομες ενέργειες εκ μέρους του επικεφαλής της Αρχής.

Ο κ. Ρεφενές, καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ήταν επικεφαλής της επιτροπής που συνέταξε των νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, αλλά και της επιτροπής που πρότεινε την επιβολή φόρου υπεραξίας και φόρου 0,2% για κάθε πράξη πωλήσεως στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ειδικά για τους χειρισμούς του και τις εισηγήσεις του στην περίπτωση της φορολογήσεως των χρηματιστηριακών κερδών και συναλλαγών είχε δεχθεί δριμεία κριτική ακόμη και από τους θεσμικούς φορείς της κεφαλαιαγοράς.

Original article: Αποχωρεί από την ΕΛΤΕ ο σύμβουλος του Γ. Στουρνάρα, Απ. Ρεφενές, εν μέσω καταγγελιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα