ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Νέο εφιαλτικό σενάριο για τον κατώτατο μισθό

Ακόμη πιο κάτω από τα 586 ευρώ απειλείται να υποχωρήσει ο κατώτατος μισθός, λόγω του νέου μηχανισμού με τον οποίο θα καθορίζεται από την 1η Απριλίου, σύμφωνα με το κείμενο που παραδόθηκε στην τρόικα από τον υπυργό Εργασίας.

Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι ο κατώτατος μισθός θα καθορίζεται έπειτα από διαβούλευση των κοινωνικών εταίρων, λαμβάνοντας υπόψη τα μεγέθη της οικονομίας και τους δείκτες οι οποίοι λόγω ύφεσης επιδεινώνονται, τη δυνατότητα βιοπορισμού των ευάλωτων ομάδων αλλά και τα αυστηρά κριτήρια της Παγκόσμιας

Τράπεζας.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» οι συστάσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας οδηγούν σε περαιτέρω μείωση του βασικού μισθού για τους νέους κάτω των 25 ετών στα 439 ευρώ από 510 που είναι σήμερα.

Χαμηλότεροι βασικοί μισθοί έως 30% στις ειδικές οικονομικές ζώνες.
Επίσης ο κατώτατος μισθός μπορεί να μειώνεται κατά περιοδικά διαστήματα αν οι εξελίξεις στην αγορά εργασίας είναι δυσμενείς.

Στα παραπάνω προστίθεται ότι, όπως αναφέρεται στην πράξη υπουργικού συμβουλίου, οι αμοιβές και οι ωριμάνσεις θα παραμείνουν παγωμένες μέχρις ότου η ανεργία υποχωρήσει κάτω από το 10%, κάτι που σύμφωνα με τον επιστημονικό διευθυντή του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ θα πραγματοποιηθεί το… 2027.

Keywords
Τυχαία Θέματα