ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Πέμπτη με μπλακ άουτ στο χώρο της Υγείας και των αστικών συγκοινωνιών.(λεωφορεία, τρόλεϊ και τρένα) ενώ δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια. Το Μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το Τραμ αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά. Απεργία

και από τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σε συμπαράσταση των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς.

Ειδικότερα, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ. Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από υπουργείο Υγείας και πορεία στο Σύνταγμα.

Σκοπός της απεργίας, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι «να αναδείξει τα προβλήματα στοχοποίησης του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ από τις πολιτικές του Μνημονίου καθώς και την αντίσταση των Υγειονομικών για την ανατροπή τους».

Παράλληλα, σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν από αύριο οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί.

Προαναγγέλλουν επίσης επανέναρξη των κινητοποιήσεων, πιθανότατα στις 11 Φεβρουαρίου, σε περίπτωση που «το υπουργείο υγείας και ο ΕΟΠΥΥ δεν τιμήσουν τις επανειλημμένες υποσχέσεις του και δεν ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των κλινικών και εργαστηριακών ιατρών»

Για την ίδια μέρα η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του πρωινού ωραρίου εργασίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις κατά «της υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας».

Τη συμμετοχή της στη στάση της ΑΔΕΔΥ έχει ανακοινώσει και η ΠΟΕΟΤΑ.

Σε 24ωρη απεργία προχωρά και η ΓΕΝΟΠΔΕΗ, ως απάντηση, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της, «στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, στην παράνομη, αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση της επίταξης – επιστράτευσης των απεργών του μετρό και στην ποινικοποίηση των αγώνων του εργατικού κινήματος».

Keywords
υγεια, πεμπτη, μετρο, απεργιες, απεργια μετρο, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, υγεια, πεμπτη, γενοπ δεη, μεσα μαζικης μεταφορας, σταση εργασιας, συγκοινωνιες, λεωφορεια, ηλεκτρικος, τραμ, απεργια, γενοπ, δεη, εκαβ, ποεδην, οενγε, συνταγμα, εοπυυ, μνημονιο, ΑΔΕΔΥ, συμμετοχή, ποε, ΟΤΑ, επιταξη, απεργια μμμ, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια μμε, απεργια ταξι, απεργια αδεδυ, γενοπ, εκαβ, πλαισιο, γενοπ δεη, γιατροι, ιδια, υπηρεσιες, ληξη, νοσοκομεια, οενγε, πλοια, ποεδην, ποε, προβληματα, συγκεντρωση, συμμετοχή, υπουργειο υγειας, χωρα, υπουργειο, υγειας
Τυχαία Θέματα