Απειλές Trump στην ΕΕ για τον ευρωστρατό – Στο ΝΑΤΟ ο πρώτος λόγος

Η αντιμετώπιση των γαλλικών και γερμανικών σχεδίων για τη δημιουργία ευρωστρατού αποτελεί άμεση προτεραιότητα της αμερικανικής κυβέρνησης όπως ενημερώθηκαν κορυφαίοι Βρετανοί στρατιωτικοί που υπηρετούν στο αμερικανικό Πεντάγωνο.

Πηγές που επικαλείται η Daily Express αναφέρουν χαρακτηριστικά: “Ενημερωθήκαμε πως δεδομένης της πολιτικής έντασης που επικρατεί στην Ανατολική Ευρώπη και της δημοσιονομικής πίεσης στους εθνικούς προϋπολογισμούς, μπορεί να υπάρξει μόνο μια κοινή δύναμη, και αυτή είναι το ΝΑΤΟ”.

Εν τω μεταξύ,

Οι ΗΠΑ έχουν σήμερα αναπτύξει έξι τάγματα στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της νεοαφιχθείσας 3ης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας με εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα και 3.500 στρατιώτες, για να ενισχύσουν τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ να αποτρέψει τις βλέψεις της Ρωσίας στην Ανατολική Ευρώπη.

“Ο πρόεδρος Trump είναι ένας άνθρωπος των αριθμών. Οι αμυντικές δαπάνες είναι ένα πράγμα, αλλά όταν θα συναντηθεί με τους αρχηγούς του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες αργότερα εντός του έτους θα πει ότι οι ΗΠΑ έχουν σχεδόν έξι τάγματα στην Ευρώπη. Τι κάνουν οι Ευρωπαίοι; Οι ΗΠΑ και η Γερμανία ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, αλλά τι κάνουν οι υπόλοιποι;” διερωτήθηκε άλλη πηγή της αμερικανικής κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα